EPA/PETER POWELL

JOACHIM LÖW “Bili smo bolji od Francuza. Ali, pobijedili su i zasluženo izborili finale”

Njemački izbornik Joachim Löw rekao je nakon poraza od Francuske u polufinalu Europskog prvenstva kako je njegova momčad bila bolja, ali kako nisu imali sreće.

“Imali smo sjajan govor tijela, u situacijama jedan na jedan bili smo odlični. Nesretno smo primili taj pogodak. Ali, imali smo svojih prilika. Nažalost, nismo ih realizirali, nismo imali potrebnu sreću”, rekao je.

Prisjetio se ispadanja s velikih natjecanja 2010. i 2012. “Tada su nas izbacile ekipe koje su bile bolje od nas. Večeras to nije slučaj. Bili smo bolji od Francuza. Ali, pobijedili su nas 2:0 i zaslužili finale”, dodao je Löw.

Domaćinima turnira predviđa osvajanje naslova prvaka. “Portugal zasada nije bio uvjerljiv. Francuska ima odličnu momčad, iako smo ih mi danas nadigrali”, kaže Löw koji je uvjeren da bi dominirali utakmicom i uspjeli ju preokrenuti da su zabili pogodak. “Bili smo šokirani kada smo primili gol u 44. minuti. U svlačionici sam morao smirivati igrače”, otkriva.

Kaže i kako su bili oslabljeni izostancima Hummelsa, Khedire i Gomeza, koje je teško nadomjestiti. “Izgubiliu smo i Boatenga tijekom večerašnje utakmice i nakon njegovog izlaska bili smo puno slabiji. Momčad je napravila sve što sam im rekao. Imali smo dosta hrabrosti, nemam ih zbog čega kriviti”, kaže.

Kada su ga na konferenciji za novinare upitali o budućnosti, Löw je rekao da ima ugovor do 2018. godine i kako o tim stvarima neće razmišljati večeras. “Ne mogu predvidjeti budućnost”, dodao je.

Komentiraj