Jim Carrey za rođendan poželio da se Republikanci riješe bijelih supremacista

Jim Carrey u nedjelju je proslavio 59. rođendan te je iskoristio Twitter ne zbog objavljivanja svojih popularnih političkih komentara kroz crteže već kako bi jasno rekao koje su mu rođendanske želje. Popularan kao glumac i komičar, u proteklo je vrijeme stekao jednaku popularnost kao anti-Trumpovac a svoje je stavove objavljivao kroz crteže. Na početku ove godine imao je dovoljno tema za crtanje te je već objavio sedam crteža kojima je kritizirao Trumpovu administraciju jer su radikalizirali svoje pristaše koji su potom upali na Capitol. Što se tiče rođendanske četitke, nije želio ništa crtati već je napisao jasnu poruku.

Kao podlogu je iskoristio fotografiju Capitol Hilla te je napisao „Kada nešto kasnije puhnem u svijećice, poželjet ću kraj pandemije, zatim da što manje Amerikanaca proda svoje duše u zamjenu za brda laži, a Republikanskoj stranci želim, jednom zauvijek, da očiste svoje članstvo od bijelih supremacista“, napisao je Carrey a onda dodao, u svom stilu, „Želim da jedan od poklona bude Zing Marshmallow Blaster“. Radi se o maloj, dječjoj, pušci koja ispucava sljezove kolačiće.

Prije nekoliko dana Carrey je objavio crtež Rudyja Giulianija, bivšeg gradonačelnika New Yorka i bliskog suradnika Donalda Trumpa, za kojeg je rekao kako izgleda kao zlo iz stripova. Prije toga, objavio je crtež Donalda Trumpa kojeg je nazvao „klaunom-ubojicom“. Tom prilikom osudio je njegovo ponašanje koje je dovelo do upada njegovih pristaša u Capitol koji su željeli spriječiti službenu objavu pobjede Joea Bidena na predsjedničkim izborima. Zato je napisao „Oprosti Joe, ali ovaj te klaun čini ratnim predsjednikom, htio ti to ili ne“.

Komentiraj