Jim Carrey objavljuje knjigu, boji se da će ga Tom Cruise udariti zbog toga

Glumac Jim Carrey ujedno je i pisac, a njegova knjiga „Memoirs and Misinformation“ koju je napisao zajedno s piscem Danom Vachonom biti će objavljena 7. srpnja. Radi se o najvećim dijelom autobiografskoj knjizi koja opisuje njegova iskustva iz Hollywooda, s time da Carrey tvrdi da se radi o fikciji. „Ništa od ovog nije stvarno i sve je istinito“, navodi se u opisu knjige dok je Jim Carrey rekao kako njegov lik u knjizi predstavlja svakog tko se nalazi u njegovoj poziciji. To je pozicija umjetnika, slavne osobe i zvijezde.

U razgovoru za The New York Times otkrio je da se u knjizi pojavljuje lik po imenu Laser Jack Lightning iza kojeg se krije, zapravo, Tom Cruise.  Carrey tvrdi da iza nekorištenja pravog imena ne stoje pravni razlozi već se na taj način šali sa hollywoodskim sklonostima tužbama. „Poznajem Toma Cruisea. Možda će me udariti ali, hej, spreman sam potući se zbog umjetničkog djela. Mislim da će mu se dopasti“, izjavio je Carrey.

U knjizi se pojavljuje i fikcijski lik Nicolasa Cagea i to kao najboljeg prijatelja Jima Carreya, odnosno lika koji ga predstavlja. „Nisam mu ništa govorio o knjizi a onda sam mu se jednog dana izlanuo“, rekao je Carrey na što je Nicolas Cage odgovorio „Jim, čovječe, tako sam počašćen“. Carrey mu je rekao kako je u knjizi dobio najbolje dijaloge na što mu je Cage rekao da je uzbuđen jer tako nešto još nije doživio.

Komentiraj