Ježina: “Telemach Hrvatska u Zagreb dovodi najbržu optičku mrežu u Europi, postat ćemo lider među operaterima”

Telemach je na konferenciji za novinare predstavio rezultate i planove vezane uz izgradnju svoje 10 Giga optičke mreže i 5G tehnologije.

Kako je na samom početku istaknuo predsjednik uprave Telemach Hrvatska i Slovenija, Adrian Ježina, u posljednjih godinu dana, otkako je Telemach dio United Grupe, značajno su se povećala ulaganja što je i rezultiralo velikim rastom.

Telemach mijenja digitalnu kartu Europe izgradnjom najbrže optičke mreže u regiji. Prvi u regiji uvode 10 Giga optičku mrežu te ubrzano šire 5G signal na cijelu Hrvatsku, objavljeno je u četvrtak u Zagrebu. Snažan ulagački ciklus Telemacha i United Grupe, od preko milijardu i sedamsto milijuna kuna usmjeren je u modernizaciju mobilne mreže i izgradnju najsuvremenije optičke mreže.

“Želimo biti lider medu operaterima u Hrvatskoj i uvjeravam vas da će kroz nekoliko mjeseci u to biti uvjereni i oni koji su skeptični prema visoko postavljenoj ljestvici.”
“Najbrža smo rastuća kompanija u Hrvatskoj, a po investiciji od 1,7 milijardi kuna najveći smo strani ulagač u Hrvatskoj” naglasio je Ježina.

U sljedećih godinu dana oko 170.000 hrvatskih kućanstava bit će pokriveno 10 Giga optičkom mrežom.

Internetske brzine koje Telemach trenutačno omogućuje svojim korisnicima su čak dvadeset puta veće od prosječne brzine interneta u Hrvatskoj.

Naglasio je kako im je cilj graditi budućnost zajedno s korisnicima i da im isporučimo onu uslugu koju reklamiramo.
“Zagreb će tako, zahvaljujući našim ulaganjima u infrastrukturu, postati prvi 10 Giga grad u regiji, a najbržu optičku mrežu uskoro će dobiti i cijela Hrvatska”, dodao je Ježina.

Komentiraj