Ivo Jelušić komentirao je nakon sjednice Predsjedništva SDP-a prijedlog da predsjednik stranke Davor Bernardić postane i predsjednik Kluba zastupnika SDP-a u Saboru.

“Ovo je politička odluka Predsjedništva SDP-a. Klub je tijelo stranke koje provodi odluke Predsjedništva. Stav je da to bude predsjednik Stranke i to će biti prijedlog”, rekao je Jelušić.

Na opaske kako je sam Bernardić to prije dva mjeseca odbio, rekao je kako ne govori o “lanjskom snijegu”, nego o onome o čemu se razgovaralo danas.

Jelušić je otkrio i kako je prijedlog došao od Franka Vidovića, a predsjednik stranke ga je prihvatio na zamolbu Arsena Bauka.

Na pitanje koliko kvalitetan predsjednik Kluba može biti Davor Bernardić, rekao je: “Vidjet ćemo kad bude predsjednik Kluba. Kakav je bio zastupnik to neka ocjenjuju građani. Ne bih ulazio u ocjene rade bilo kojeg zastupnika.”

Što se tiče načina na koji će se ovakav prijedlog Predsjedništva provesti, Jelušić kaže kako će se prije početka jesenskog zasjedanja Sabora održati zajednička sjednica Predsjedništva stranke i Kluba te da će se na njoj sve dogovoriti.

“Ovo je prijedlog Predsjedništva i vjerujte da to neće biti problem”, zaključio je Jelušić.

Komentiraj