Jeff Bezos platio rekordnih 68 milijuna dolara za imanje u ‘Bunkeru milijardera’

Osnivač Amazona Jeff Bezos i njegova zaručnica Lauren Sanchez kupili su za 68 milijuna dolara imanje na obali na otoku Indian Creek u Miami Beachu. Ugovor izvan tržišta zapečaćen je u lipnju, nekoliko mjeseci nakon što je Bezos preuzeo svoj brod Koru vrijedan pola milijarde dolara, s kojim je nedavno plovio Jadranom, i nedugo nakon što se par zaručio.

Transakcija postavlja novi cjenovni rekord za ovu ultraekskluzivnu otočnu enklavu, koja se obično naziva “Bunkerom milijardera” zbog neuobičajenog broja milijardera koji posjeduju domove na malenom otoku. Prethodni rekord od 49,9 milijuna dolara postavljen je 2019. godine. Prvi susjedi Bezosu i Lauren Sanchez su Ivanka Trump i Jared Kushner.

S tek tridesetak kuća na obali koje okružuju privatni golf teren s 18 rupa, otok Indian Creek je dostupan samo preko jednog mosta ili brodom. Sigurnost je najvažnija, stoga je ulaz na most strogo čuvan, a privatne sigurnosne snage patroliraju otokom, na kopnu i na vodi, 24 sata na dan, sedam dana u tjednu.

Apple Maps

Imanje nije bilo službeno na tržištu, ali porezna evidencija i drugi izvori pokazuju da je jednokatna vila izgrađena 1965. godine i proširena dvadeset godina kasnije. Ima tri spavaće sobe i tri kupaonice. Dvije parcele obuhvaćaju 27.500 kvadrata i uključuju dva prilaza. Tu je i bazen uz vodu.

Bezos je navodno zainteresiran i za susjedno imanje, još veću i raskošniju palaču koja je zadnji put prodana 2014. za 28 milijuna dolara, a sada je na tržištu s vrtoglavom cijenom od 85 milijuna dolara.

Kushner i Ivanka Trump smješteni su u iznajmljenom stanu dok renoviraju kuću od 8.500 četvornih metara na otoku Indian Creek koju su kupili 2021. za 24 milijuna dolara, a prošle godine bivša manekenka Victoria Secreta Adriana Lima prodala ju je za oko 40 milijuna dolara kolumbijskom bankaru Jaime Gilinski, koji sada posjeduje pet susjednih posjeda na otoku. Među ostalim stanovnicima otoka su Julio Iglesias, Carl Icahn, Tom Brady, financijer Edward Lampert, umirovljeni trener Miami Dolphinsa Don Shula i magnat za prodaju automobila Norman Braman.

Bezos, koji je iznajmljivao kompleks Kennyja G na litici u Malibuu za 600.000 dolara mjesečno, dok se njegova vila na Beverly Hillsu od 165 milijuna dolara renovirala, održava golemi portfelj koji uključuje prostrani kompleks u četvrti Medina u Seattleu prepunoj tehnološki tajkuna, nekoliko apartmane u New Yorku, nekoliko kuća u Washingtonu, D.C., i 14 hektara površine na havajskom otoku Maui, piše Robb Report.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner