Jedinstvena i jednokratna ponuda: “Močvara puna blata, prekrivena mahovinom i mutnom vodom”

Autor:

Alix McIntosh/Airbnb

“Močvara puna blata, prekrivena mahovinom i mutnom vodom” – to sigurno ne zvuči kao mjesto za odmor iz snova. Ipak, ova ponuda na Airbnb-u u Škotkom gorju je iznimka! Riječ je, naime, o vjernoj rekreaciji doma simpatičnog ogra Shreka.

Shrekova “močvara” nalazi se na imanju Ardverikie Estate, škotske vile iz 19. stoljeća u Škotskom gorju, oko 100 kilometara južno od grada Invernessa.

Jednokratno iskustvo

U posebnoj promociji Airbnb-a, turisti se pozivaju da prijave interes za boravak u močvari do 13. listopada. U ovoj kući u močvari mogu prespavati do tri gosta starija od pet godina, a  samo će jedna grupa imati sreću osigurati boravak od dvije noći, od 27. do 29. listopada.

Dok će gosti sami morati organizirati svoje putovanje do i od mjesta Highlands, njihov boravak u Shrekovoj kući bit će – besplatan. U međuvremenu, Airbnb je obećao dati jednokratnu donaciju HopScotch Children’s Charity, neprofitnoj organizaciji koja organizira odmore za ranjivu i siromašnu djecu u Škotskoj.

To je najnoviji u nizu jednokratnih Airbnb promotivnih oglasa inspiriranih TV-om i filmom. Prošle su godine pariški posjetitelji dobili priliku odsjesti u raskošnoj sobi unutar Moulin Rougea, s interijerima inspiriranim filmom Baza Luhrmanna. Nedavno su obožavatelji Barbie mogli iznajmiti sobu u kući inspiriranoj Barbie DreamHouseom u Malibuu u Kaliforniji.

Unutar močvare

Sudeći po fotografijama objavljenima na Airbnb-u, turisti mogu očekivati vjernu rekreaciju Shrekovog skromnog, močvarnog prebivališta – drveni namještaj, šumsko okruženje, i u pravom Shrek stilu, kupaonica se nalazi 20 metara od glavne zgrade.

Obližnje područje također nudi mnogo toga za vidjeti i raditi – od spektakularnog jezera Loch Laggan, uokvirenog visokim brežuljcima, do divlje ljepote nacionalnog parka Cairngorms.

Obožavatelji filmova i TV-a također bi mogli prepoznati Ardverikie Estate iz filma o Bondu “No Time To Die”, kao i nedavnih TV serija, uključujući “Tuđinka” i “Kruna” (gdje je barunska kuća bila zamjena za kraljevsku rezidenciju Balmoral). Kuća se također pojavila u britanskoj drami “Monarch of the Glen” u ranim 2000-im godinama, piše CNN.

Više od dva desetljeća otkako je originalni film “Shrek” osvojio Oscara 2002. za najbolji animirani film, franšiza je nastavila inspirirati nastavke, spin-offove i turističke atrakcije.

OZNAKE: Airbnb, Shrek

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.