JE LI MOGUĆE? Za četvorni metar stana u Zagrebu 3022 eura. Evo koji su kvartovi najskuplji, a koji najjeftiniji

Autor:

Jarun

Boris Scitar/PIXSELL

Podaci oglasnika za nekretnine Indomio.hr i Crozilla.com pokazali su kako je cijena stanova u Zagrebu tijekom ožujka u većini kvartova zabilježila porast mjesečnih vrijednosti.

Prosječna oglašavana cijena zagrebačkih stanova porasla je za 0,5 posto, dosegnuvši 3022 eura po kvadratu, piše tportal.

Pad cijena u Sesvetama i istočnom dijelu Novog Zagreba

Dok većina dijelova grada bilježi porast vrijednosti, Sesvete i istočni dio Novog Zagreba bilježe pad, pokazuju podaci.

Sesvete su ostale među najjeftinijim dijelovima Zagreba s prosječnom cijenom od 2277 eura po kvadratu, što predstavlja pad od 0,5 posto.

Prema podacima oglasnika za nekretnine Crozilla.com, Novi Zagreb bilježi različite trendove: zapadni dio ima prosječnu cijenu od 2685 eura, uz blagi porast od 0,1 posto, dok je u istočnom dijelu prosječna tražena cijena pala za dva posto i spustila se na 2738 eura po kvadratu.

Brezovica je tijekom ožujka zadržala stabilnu cijenu od 2800 eura po kvadratu.

Rast cijena nekretnina u Gornjoj Dubravi i Maksimiru

S druge strane, Gornja Dubrava, s cijenom kvadrata od 2788 eura, i Maksimir s 3376 eura, bilježe porast od jedan posto.

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazuju kako su Stenjevec i Gornji Grad – Medveščak također zabilježili mjesečni porast oglašavanih cijena, od 1,8 posto, odnosno 1,9 posto, te sada iznose 3044 eura i 3252 eura po kvadratu.

Snažan rast cijena stanova u Podsusedu, Črnomercu i Podsljemenu

Podsused – Vrapče, bilježi značajan porast od 3,6 posto, s prosječnom cijenom od 2824 eura po kvadratu.
Črnomerec slijedi s porastom od 3,5 posto i prosječnom oglašavanom cijenom od 2989 eura.

Podsljeme bilježi mjesečni porast od 2,7 posto, dosegnuvši cijenu od 2941 eura po kvadratu.

Pešćenica – Žitnjak bilježi porast od 2,9 posto, s cijenom od 3466 eura po kvadratu.

Za kvadrat stana na Trnju 3500 eura

Donji Grad i Trnje zabilježili su porast od 1,1 posto odnosno 2,5 posto, s prosječnim cijenama od 3383 eura i 3500 eura po kvadratu.

Donja Dubrava bilježi povećanje od 0,9 posto, dostigavši 3036 eura po kvadratu.

Najskuplji stanovi u četvrti Trešnjevka – jug

Prema podacima oglasnika za nekretnine Crozilla.com, Trešnjevka – sjever bilježi mjesečni porast od 0,7 posto, dok je prosječna tražena cijena tamošnjih kvadrata iznosila 3308 eura.

Trešnjevka – jug zadržava najviše cijene među navedenim dijelovima Zagreba, s prosječnom oglašavanom cijenom kvadrata od 3622 eura i porastom od 3,8 posto.

Najveća potražnja za stanovima na području Trešnjevke, Donjeg Grada i Maksimira

“Zagreb je ekonomsko i kulturno središte Hrvatske, te nudi brojne poslovne prilike, kvalitetne obrazovne institucije, bogat kulturni život, kao i razvijenu infrastrukturu – sve ovo čini ga najtraženijim gradom za kupnju nekretnina. Njegova sigurnost, stabilno tržište nekretnina i atraktivnost kao turističke destinacije dodatno pridonose visokoj potražnji za stanovima”, rekao je Mladen Matijević, regionalni direktor tvrtke Indomio d.o.o., koja drži mrežu portala za nekretnine Indomio.hr i Crozilla.com.

Prema podacima oglasnika za nekretnine Crozilla.com, najveća potražnja za zagrebačkim stanovima tijekom ožujka je zabilježena na području Trešnjevke, Donjeg Grada i Maksimira, koji se ujedno nalaze među najskupljim zagrebački kvartovima, ističe tportal.

Premalo nekretnina na tržištu

Matijević kaže kako je rast cijena u popularnim gradskim četvrtima potaknut velikom potražnjom, a ujedno i ograničenom ponudom nekretnina.

TRŽIŠTE NERKETNINA Za kvadrat stana u Rovinju i Dubrovniku i do 10.000 eura, sve veći hit je Gorski kotar

Napori u urbanom razvoju i modernizaciji, poput izgradnje novih stambenih i poslovnih objekata, unapređenja prometne povezanosti te ulaganja u javne sadržaje, mogu učiniti neke gradske četvrti privlačnijima i konkurentnijima u odnosu na tradicionalna središnja područja, što se odražava i na cijene nekretnina, zaključuje tportal.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.