Je li Benedict Cumberbach dobio 23 milijuna dolara za ulogu u filmu “1917”?

Benedict Cumberbatch u filmu „1917“, jednom od najozbiljnijih kandidata za osvajanje Oscara u kategoriji najboljeg filma, glumi pukovnika MacKenzia. On se pojavljuje u kratkoj sceni pri kraju filma kao osoba koja vodi veliku vojnu akciju protiv njemačke vojske. Iako je ta scena kratka, redatelj Rian Johnson, čiji je posljednji film „Nož u leđa“ nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg originalnog scenarija, odlučio se na Twitteru poigravati sa svojim sljedbenicima. Tako je objavio kako je Benedict Cumberbatch za tu malu ulogu dobio 23 milijuna dolara!

Johnson je objavio kako mu je redatelj Sam Mendes rekao kako je cijeli film „1917“ snimljenu u jednom komadu, odnosno cijeli film je jedna dugotrajna scena, te ako je neki glumac pogriješio u dijalogu cijeli film je sniman od početka. I sve tako dok nisu cijeli film snimili u komadu. S obzirom da se Benedict Cumberbatch pojavljuje na kraju filma, on je svaki dan dolazio na snimanje čekajući trenutak kada on, odnosno njegov lik, ulazi u film. Johnson tvrdi kako je čekao šest mjeseci dok konačno nije snimljena i njegova scena. I zato je šest mjeseci svakodnevnog dolaska na snimanje naplatio 23 milijuna dolara.

Naravno da to nije istina, radi se o Johansonovom trolanju. Niti je film „1917“ snimljen u jednom komadu, niti je Benedict Cumberbatch tijekom šest mjeseci bespotrebno dolazio na snimanje. Snimanje je trajalo dva mjeseca a Mendes je koristio tehniku koja mu je omogućila da film izgleda kao da je sniman u komadu. Međutim, dio ljudi je povjerovao u njegove tvrdnje dok se drugi dio šalio na tu konstataciju. Čak je i koscenaristica filma Krysty Wilson-Cairns u komentarima na tu vijest napisala kako može potvrditi Johnsonovu informaciju, što je doprinijelo ovoj zabavi na Twitteru.

Dodjela nagrade Oscar održati će se 9. veljače.

Komentiraj