JANDROKOVIĆ: “Potpuno je neprimjereno kad saborski zastupnik iznosi neistine, laži, insinuira”

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u četvrtak je novinarima rekao kako je namjerno pokazao svoju plaću, kako bi dokazao da predsjednik SDP-a Davor Bernardić laže.

“Potpuno je neprimjereno kad saborski zastupnik iznosi neistine, laži, insinuira. To onda gledatelji prate i misle da to što on govori ima neku osnovu. Namjerno sam to učinio, da se vidi da on ne govori istinu i da je to normalno za člana SDP-a, da nešto kaže, da se to potvrdi kao laž i da oni idu dalje. Bernardić, koji je primio donaciju od 200.000 kuna, umjesto da se poklopi ušima, vrijeđa druge i izmišlja da je nečija plaća veća 4.000 kuna više nego prije porezne reforme. To sve govori o gospodinu Bernardiću”, rekao je Jandroković.

Bernardić i Jandroković se prepucavali oko plaća: “Ja ću pokazati svoju, ali pokažite i vi vašu”

Komentirao je i odustajanje EPP-a od održavanja sastanaka u Hrvatskom saboru. “Sastanci EPP-a su trebali biti u utorak popodne. To su sastanci u trajanju od nekoliko sati i nema nikakve veze ovaj radni tjedan sada oko izglasavanja proračuna i taj sa sastankom”, kazao je Jandroković i dodao kako pitanje zašto se odustalo treba postaviti predstavnicima EPP-a.

“Neću komentirati koji su njihovi razlozi za to, dobio sam informaciju da će oni te sastanke otkazati, vidio sam i jednu neformalnu informaciju, a je li točna ne mogu reći. Cijeli kongres EPP-a održava se u Areni, ovdje (u Saboru op. a.) su trebali biti tehnički sastanci zatvoreni za javnost, to je skupština i predsjedništvo, ali vjerojatno su vidjeli da se od tehničkih stvari napravilo političko pitanje pa su odustali”, istaknuo je.

Na Kongres Europske pučke stranke neće doći srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić. “Što se mene tiče, njegov dolazak nije posebno bitan. Ne samo što se mene tiče, nego i što se tiče Hrvatske. Njegova je stranka samo pridružena članica EPP-a, on je na marginama i pogrešno ga je stavljati u fokus zbivanja”, poručio je predsjednik Sabora.

Komentiraj