hina

JANDROKOVIĆ IZMEĐU PREDSJEDNICE I PREMIJERA Dodijeljene Zlatne kune, promicatelj gospodarstva Mate Rimac

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu bila je središte hrvatske poslovne elite. Najboljim domaćim tvrtkama Hrvatska gospodarska komora dodijelila je Zlatne kune, najcjenjenije takve nagrade u Hrvatskoj. Uz menadžere vodećih tvrtki na svečanosti se okupio cijeli državni vrh, izvještava HRT.

Zlatnu kunu dobilo je veliko trgovačko društvo Maistra, vodeća turistička kompanija iz Rovinja koja ostvaruje 6% noćenja u Hrvatskoj sa uloženih 3 milijarde kuna investicija.

U kategoriji za srednju tvrtku kipić je odnijela tvrtka 5 minuta, a za malu Bruketa i Žinić i Grey.

Posebno prestižno priznanje za promicanje gospodarstva koje se daje poduzetničkom pothvatu koji je pomogao popularizaciji poduzetništva otišlo je u ruke Mate Rimca.

Dobitnici su i: u kategoriji inovacija tvrtka Altpro (Zagreb); među društvima za osiguranje Wiener osiguranje Vienna Insurance Group iz Zagreba; za životno djelo ugledni poduzetnik Stjepan Šafran, među bankama Privredna banka Zagreb.

U novoj kategoriji Post startup Zlatna kuna pripala je tvrtki Axilis iz Zagreba.

Obrazovanje mora biti naš instrument za stvaranje efikasnijega sustava, koji neće poljuljati svako nevrijeme. Komora je ponudila model dualnog strukovnog obrazovanja, koji može promijeniti dostupni kadar. Stoga možemo reći da je ispit naše društvene i političke zrelosti tek pred nama, rekao je predsjednik HGK Luka Burilović.

Komentiraj