JANDROKOVIĆ: “Bio sam uz Plenkovića i ostat ću uz njega”

Predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković gostovao je u Dnevniku Nove tv.

“Unutarstranački izbori su vrlo kompleksna priča i bira se sedam pozicija. Mi ćemo ih raspisati u idućih nekoliko tjedana i u ožujku ćemo imati izbore”, rekao je Jandroković i dodao da je njegov favorit aktualni premijer.

“Andrej Plenković je moj kandidat. On je čovjek koji može voditi HDZ iduće četiri godine”, kazao je Jandroković i dodao da Plenković treba voditi i Hrvatsku.

Dotakao se i ostalih kandidata. Rekao je da je najvažnije da se izbori provedu demokratski.

“Mnogo je difamacija bilo oko mene. Pokušavalo me se prikazati kao čovjeka koji nije lojalan. Krenuo sam s tim čovjekom i ostat ću uz njega”, rekao je Jandroković.

Razgovarali su i o predsjedničkim izborima. Shvatio je da su izgubili kad je vidio izlazne ankete.

Na opasku da HDZ nema koalicijski potencijal, rekao je da ga nemaju ni druge strane.

“Dolaze nove generacije. Njih zanima ekologija. Moramo modernije promišljati politiku”, rekao je.

O najavljenoj tvrdoj kohabitaciji između Andreja Plenkovića i izabranog predsjednika Zorana Milanovića Jandroković kaže da će bit sukobljavanja.

“Radi se o dvije političke opcije. Bit će sukobljavanja. No postoje načini kako se prevladaju takve situacije. To su kompromisi. Mi ćemo se čvresto boriti za svoje stavove, ali dolazit će do sukoba. No mislim da će biti razboritosti”, odgovorio je Jandroković, a komentirao je i izjavu Plenkovićevog ljubimca Karla Resslera koji je rekao da nitko u HDZ-u nema bianco podršku.

“Karlo Ressler je mladi političar i žao mi je da je tako postupio”, rekao je, ali nije htio otkriti je li resslerov istup bio nekorektan.

“Ne bih upotrijebio tu riječ. Svi imamo svoje planove, ali moramo voditi računa o kontekstu. Žao mi je što je tako postupio”, kazao je Jandroković.

Komentiraj