JANDROKOVIĆ “Ako netko nema veze s Todorićem onda je to HDZ”

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković komentirao je rad Istražnog povjerenstva za Agrokor. “Povjerenstvo je dobilo svoju jasnu zadaću, definiran je opseg i sadržaj njegova rada i očekujem da će povjerenstvo ukazati na ono što se događalo od osnutka Agrokora do današnjih dana”, rekao je Jandroković za tportal.

Dodao je da ova Vlada i vodstvo HDZ-a nemaju što skrivati. “Ako netko nema veze s Todorićem, onda smo to mi. Međutim, budući da nijedno saborsko povjerenstvo ne može pobjeći od dnevnopolitičkih prepucavanja, puno su važniji istraga koju provodi DORH i sudski postupak koji će, ako do njega dođe, utvrditi činjenice i odgovornost onih koji su doveli Agrokor u ovo stanje”, poručio je presdjednik Sabora.

Naglasio je kako je primarni interes oporbenih stranaka da kroz Povjerenstvo dobiju ‘još jednu meidjsku pozornicu za recikliranje optužbi na račun vladajućih’. “Povjerenstvo je u prvom redu političko tijelo. Oporba pokušava stvoriti sliku da ako nema povjerenstva, o Agrokoru se neće ništa doznati. To nije točno, što se događalo vidjet će se iz sudskog procesa, ako do njega dođe, a i predsjednik Plenković je u više navrata sam ponudio da se o bilo kojem pitanju o Agrokoru razgovara na drugim tijelima. Tom tvrdnjom oporba zapravo podcjenjuje sebe, istraživačke novinare i cijelu javnost”, kazao je.

Jandroković kaže akko je za vrijeme SDP-ove Vlade od 2011. do 2015. godine bilo puno skrivenih financijskih aranžmana od strane Agrokora – od kupovine Mercatora do zakonskih rješenja povezanih s faktoringom. “Dovoljno je prisjetiti se izraza divljenja Gordana Marasa kada je kupljen Mercator: ‘To je velik uspjeh hrvatskog gospodarstva. Čestitam i Agrokoru i Ivici Todoriću, koji je postigao velik poduzetnički uspjeh, proširio svoju kompaniju na regionalno tržište te stvorio regionalnog lidera u maloprodaji.’ Ili SDP-ova potpredsjednika Vlade Branka Grčića: ‘Kada Agrokor kihne, prehladi se cijela ekonomija. Ne smijemo širiti loše vijesti o Agrokoru.’ No mi nismo poput oporbe, poštujemo zakone i odluku o osnutku povjerenstva u kojoj je jasno određeno da ono započinje rad s osnutkom Agrokora. Očito su dnevnopolitičke optužbe oporbi važnije od istine o Agrokoru”, rekao je Jandroković za tportal.

Komentiraj