U ARBITRAŽNOM SPORU VLADE protiv mađarskog MOL-a donesena je jednoglasna odluka, a protiv Hrvatske je glasovao i njen predstavnik u arbitražnom vijeću UNCITRAL-a

Jakša Barbić, hrvatski predstavnik u arbitražnom vijeću kojeg je ondje za člana predložila hrvatska vlada, glasovao je protiv Republike Hrvatske u sporu protiv mađarskog MOL-a. To su Nacionalu potvrdila dva neovisna izvora upućena u zbivanja u toj arbitraži koja se pred UNCITRAL-om vodi pod brojem 2014-15. “Nemam komentara. Postupak je tajan, potpisao sam izjavu kojom sam se obvezao da ni o čemu iz konteksta tog postupka neću davati javne izjave”, izjavio je za Nacional Jakša Barbić.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

IZVORBerislav Jelinić i Boris Bilas
Podijeli objavu
Prethodni članakBORUT PAHOR ‘Slovenija se mora pripremiti na presudu arbitara’
Sljedeći članakBRZA CESTA SOLIN – KLIS Lančani sudar šest vozila, četiri osobe ozlijeđene
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.