Patrik Macek/PIXSELL

JADRANKA KOSOR “Moguće je da se Milanović priprema za predsjedničke izbore”

Bivša premijerka Jadranka Kosor u ‘Novom danu’ N1 televizije komentirala aferu Dnevnice i aktualnu situaciju u SDP-u.

Kosor kaže kako joj se ovo čini relativno jednostavnim slučajem koji se može riješiti već u ovoj fazi. “Voljela bih da se u svim slučajevima, kad se priča o zloporabi u visokoj politici, daju isti kriteriji, i u fazi istrage, pa i u pozivanju na presumpciju nevinosti. Nažalost, u Hrvatskoj kad se govori o ovakvim radnjama, koje dovode do mogućih koruptivnih djela, u političkoj sferi vlada pravilo da ćemo svoje štititi, a tuđe razapeti. Pravna će se država uspostaviti kad kriteriji za sve i nulta tolerancija na bilo kakvu korupciju bude jednaka”, kaže.

Smatra da će Zoran Milanović vjerojatno biti pozvan u DORH, i vjeruje kako je to logično. “Druge se političke stranke zaista ponašaju prikladno situaciji, vrlo su suzdržani i mislim da je to u redu. To će brzo biti razriješeno i vidjet će se tko je kriv i tko će odgovarati, a Milanović mora biti ispitan kao svjedok”, dodala je Kosor.

Komentirajući jučerašnji veliki intervju Milanovića, Kosor kaže kako ne vjeruje da odlazi iz politike. “Dovoljno je inficiran politikom i dovoljno mlad da ga to drži. Mislim da će se vratiti. Moguće je da se priprema za predsjedničke izbore, ne vjerujem da ne, vidjet ćemo”, poručuje.

Komentiraj