JAČANJE ZRAČNOG PROMETA: Srbija očekuje izravne letove u SAD početkom 2016. godine

FaH

Prvi izravni letovi iz beogradske zračne luke “Nikola Tesla” za Sjedinjene Američke Države očekuju se u prvom kvartalu 2016. godine, najavila je u subotu potpredsjednica srbijanske vlade i ministrica građevinarstva, prometa i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Govoreći o planovima da do 2020. godine beogradska zračna luka dostigne promet od sedam milijuna putnika godišnje, ministrica Mihajlović rekla je da izravne letove iz Beograda za Sjedinjene Države omogućuje sporazum Srbije i SAD, ocijenivši da taj sporazum svjedoči “o političkoj stabilnosti zemlje i vlade”.

 

 

  • Ukoliko se ostvare ambicije vlade Srbije, izravni letovi iz Beograda za SAD bili bi uspostavljeni nakon 23 godine

 

Mihajlović je za Televiziju Pink najavila i da će u sljedećih nekoliko godina u rekonstrukciju i modernizaciju beogradske zračne luke biti uložen 21 milijun eura, te naglasila interes srbijanske vlade da stvori uvjete kako bi domaće tvrtke imale što više posla – poglavito u oblasti prometa, gradnje cesta, željeznice i infrastrukture.

Ranije ovog tjedna srbijanski premiejr Aleksandar Vučić je, tijekom posjeta zračnoj luci Nikola Tesla, najavio da će nacionalna tvrtka Air Serbia za izravne letove iz Srbije u SAD nabaviti zrakopolov AIR Bus A330-300, te da će ga kupiti na leasing, a otplaćivat će ga oko 500.000 dolara mjesečno.

Sporazum Srbije i SAD o izravnim letovima početkom svibnja ove godine parafirali su potpredsjednica Vlade i resorna ministrica Zorana Mihajlović i američki veleposlanik u Beogradu Michael Kirby, uz ocjenu da su ispunjeni svi tehnički uvjeti za izravne letove između Srbije i SAD.

Ukoliko se ostvare ambicije vlade Srbije, izravni letovi iz Beograda za SAD bili bi uspostavljeni nakon 23 godine, obzirom da je nekadašnja nacionalna kompanija JAT posljednji put letjela izravno do New Yorka 19. svibnja 1992. godine.

Komentiraj