Izvršni odbor UEFA-e izrazio punu podršku Platiniju

EPA/WALTER BIERI

Izvršni odbor Europskog nogometnog saveza (UEFA) izrazio je punu potporu svom predsjedniku Michelu Platiniju, kojega je Etička komisija FIFA-e u četvrtak kaznila sa 90 dana zabrane obavljanja bilo kakvih nogometnih aktivnosti.

“Izvanredna sjednica Izvršnog odbora UEFA-e bit će sazvana u Nyonu u četvrtak, 15. listopada, a istog će se dana u sjedištu UEFA-e sastati sve 54 zemlje članice. Izvršni odbor UEFA-e ne vidi potrebu u ovom trenutku aktivirati Članak 29 (5) statuta, prema kojemu bi najviše pozicionirani potpredsjednik UEFA-e mogao preuzeti ovlasti i dužnosti predsjednika u njegovom odsustvu.

 

  • Naime, Izvršni odbor svjestan je da će predsjednik UEFA-e odmah poduzeti sve potrebne korake kako bi se žalio na odluku Etičke komisije FIFA-e i uklonio sumnje oko svog imena. Nadalje, Izvršni odbor UEFA-e izjasnio se kako je u ovom slučaju nužna vrlo brza konačna odluka pred nadležnim tijelima, u interesu pravde i nogometa.

 

Naposljetku, Izvršni odbor UEFA-e izražava puno povjerenje u predsjednika UEFA-e Michela Platinija i pruža mu punu podršku”, stoji u priopćenju IO-a.

Etička komisija FIFA-e u četvrtak je privremeno na 90 dana suspendirala predsjednika na odlasku Seppa Blattera, te dopredsjednika i glavnog kandidata za njegova nasljednika Michela Platinija, koji je ujedno i predsjednik UEFA-e. Razlog suspenzije sumnjiva je FIFA-ina isplata dva milijuna švicarskih franaka Michelu Platiniju iz 2011. godine.

Komentiraj