Izvršni direktor Nissana zadovoljan rezultatima, najavio popravljanje situacije oko nestašice čipova

Screenshot YouTube

Izvršni direktor tvrtke Nissan, Makoto Uchida, je izjavio kako će se situacija oko nestašice čipova popraviti, a cijeli slučaj treba još jednom biti sagledan od svih dionika u automobilskoj industriji, piše cnbc.com.

Mediji su često pisali o problemima u lancu opskrbe važnih tehničkih dijelova, no većina tvrtki ističe kako je na to utjecala pandemija kornavirusa, zaustavljanje proizvodnje, dostupnosti i prodaje novih vozila, itd. Uchida je samo kratko natuknuo kako se to ne tiče samo automobilske i gaming industrije.

Nedavne najave o nešto manjem broju proizvedenih vozila u odnosu na prijašnja razdoblja bi se mogle ostvariti, no ističe se kako bi druga polovica 2021. godine trebala pokazati veća kretanja i postaviti stabilne rezultate na svjetskoj razini.

Nissan je u posljednjem tromjesečju ostvario dobit, nove smjernice razvoja su usvojene, a situacija na se prati iz dana u dan. Kompanija je zadovoljna uvjetima na američkom tržištu i rastom cijena rabljenih automobila, koji su pridonijeli najnovijim dobrim rezultatima.

Komentiraj