Izraelska policija je u četvrtak drugi put u tjedan dana ispitala premijera Benjamina Netanyahua u vezi s darovima koje je navodno nezakonito primao od bogatih poslovnih ljudi, pisali su izraelski mediji.

Policija i Netanyahuov ured nisu htjeli komentirati te informacije.

Mediji su izvijestili da su istražitelji tijekom poslijepodneva stigli u premijerovu rezidenciju u središtu Jeruzalema radi drugog saslušanja nakon onoga u ponedjeljak koje je trajalo oko tri sata.

Istraga se vodi zbog darova koje je Netanyahu navodno primao od poslovnih ljudi, priopćilo je ministarstvo pravosuđa u ponedjeljak, bez drugih pojedinosti. Ukupnu vrijednost darova mediji procjenjuju na desetke tisuća dolara.

Glasila su usto pisala o drugoj istrazi pokrenutoj zbog ozbiljne sumnje u korupciju, ne navodeći druge potankosti.

Ove istrage su potaknule pitanja o mogućnosti da Netanyahu, bez suparnika na političkoj pozornici, bude optužen i prisiljen na ostavku.

Netanyahu odlučno odbija sve optužbe za nezakonito postupanje, opetujući da “od toga neće biti ništa jer nema ničeg”. Optužuje svoje protivnike i dio medija da ga žele srušiti.

Netanyahu (67) je na premijerskoj dužnosti od 2009., nakon prvog mandata od 1996. do 1999. Na vlasti je već više od deset godina i mogao bi srušiti povijesni rekord Davida Ben Guriona, osnivača izraelske države, u duljini vlasti ako mandat dovede do kraja u studenom 2019.

Komentiraj