IZNUDA NA A1: Uhićeni specijalac se, navodno, rasplakao

Nakon što ga je zaprešićki poduzetnik Mario D. prepoznao na fotografijama i uživo, policija je uhitila svog kolegu Andriju Vrhovca zbog iznude u kojoj je sudjelovao s bivšim kolegom i televizijskom zvijezdom Leonom Lučićem.

Slučaj iznude zaprešićkog poduzetnika Marija D., zbog kojeg je bivši policajac i zvijezda krim-sapunice “Krim tim 2”, Leon Lučić, završio u bolnici s teškim ozljedama, rezultirao je uhićenjem aktivnog pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko, za kojeg se još od prije spekuliralo da je Lučiću pokušao pomoći iznuditi 100.000 eura. Radi se o Andriji Vrhovcu, čovjeku kojem istražitelji nisu povjerovali da je na mjestu sukoba bio zato što mu je Lučić javio da dođe po njega jer mu se pokvario auto.

Index doznaje da je Vrhovec imao i ranije problema sa zakonom. Bio je suspendiran zbog obiteljskog nasilja, a u tom mu je slučaju oduzeto oružje, ali i dozvoljeno da dolazi na posao i uredno prima plaću. Prije tri godine je sudjelovao u tučnjavi u jednom noćnom klubu u Vodicama gdje je radio “u fušu” kao zaštitar. Pokušao je smiriti pijanog gosta, koji ga je nožem zarezao po vratu, iako mu je ovaj čak prije toga pokazao policijsku značku.

Iako su istražitelji od samog početka znali njegov identitet, nisu ga htjeli uhititi dok ne budu potpuno sigurni da je upleten u iznudu. Poduzetnik od kojeg je zajedno s Lučićem trebao izvući novac prepoznao ga je na fotografijama, a potom i na prepoznavanju uživo. Nakon višesatnog ispitivanja i prepoznavanja je uhićen, a tom se prilikom, navodno, rasplakao.

Doznaje se kako Vrhovec nije organizator operacije, već samo izvršitelj, ali i to je neugodna spoznaja za policiju, koja je sada suočena s time da je primopredaja novca koju je poduzetnik dogovarao s njima pošla po zlu i da se kriminalom aktivno bave bivši i sadašnji policajci i pripadnici najelitnije jedinice.

Komentiraj