IZBORI 2015 Lalovac: Politika HDZ-a je da samo jedan posto bogatih može vladati zemljom

fah

Predsjednik SDP-a i Vlade Zoran Milanović izjavio je u subotu na predizbornom skupu u Osijeku da Hrvatskoj treba domovinski red,  rad,  mir, i domovinski rast te kako SDP i koalicijski partneri žele Hrvatsku “u kojoj će svatko imati šansu, koja raste, i koja se ne smije vraćati na staro”, jer, kazao je, “to je opasno za Hrvatsku”.

Rekao je da Hrvatska nikada nije bila više osramoćena, nego prije pet godina, kada je cijeli vrh vlasti bio uhićen i optužen, a, kako tvrdi, “njihove sluge i danas su ovdje, i žele voditi Hrvatsku”.

Milanović je podsjetio da je nakon prvog kruga predsjedničkih izbora, na kojima je SDP-ov kandidat Ivo Josipović u konačnici izgubio, rekao “ili mi, ili oni”, ali, dodao je,  “nije mislio da za nekoga od nas nema mjesta u Hrvatskoj, i da netko treba otići iz Hrvatske”.

To znači, ili borba za običnog čovjeka, srednji sloj i siromašne ljude, ili borba za bankare. Ili vladavina, prava, ili kaos, korupcija, i kriminal Ili INA ili MOL. Ili borba za INA-u, koja je privatizirana po zakonu, ali i opljačkana, a taj novac je netko ukrao, istaknuo je.

 

  • Osvrćući se na aktualnu izbjegličku krizu Milanović je kazao da Hrvatska vrlo lako može izgraditii ogradu prema Srbiji, jer to nije financijski niti inženjerski problem., ali da će onda uslijediti izbjeglička kriza u Srbiji, a, kako smatra, to nije rješenje. Ova kriza pokazuje tko je čovjek, a tko je farsa, kazao je Milanović.

 

Obećao je da će, ako dobije izbore, u idućem mandatu ciljano smanjiti PDV na one proizvode koje Hrvatska proizdvodi u većoj mjeri, poljoprivredne i prehrambene proizvode, gdje možemo biti konkuretni, kako bi dali zamah izvozu.

Hrvatska raste, nema povratka na staro, jer to je opasno za Hrvatsku, dodao je Milanović, a svojim suparnicima poželio sve najbolje, ustvrdivši da će iduće četiri godine “imati puno vremena za introspekciju i privatni život”.

Ministar Financija Boris Lalovac ocijenio je kako je aktualnu Vladu prije četiri godine dočekao potpuni kaos, i nije se znalo odakle početi.

Imali smo 72 tisuće blokiranih poduzeća, preko 45 milijardi neplaćenih računa, 70 tisuća građana nije primalo plaću. To su domoljubi ostavili svojoj zemlji,  kazao je Lalovac.

Dodao je kako je aktualna Vlada radila strpljivo, bez prevelikih obećanja, uz brojne poticaje u gospodarstvu, i znala je da to mora dati učinka, a to se vidi u četvrtoj godini mandata.

Tvrdi kako neki nezavisni stručnjaci procjenjuju da se u trećem kvartalu može očekivati gospodarski rast od 3 do tri i pol posto, i da se to ostavlja u naslijeđe budućoj Vladi Zorana Milanovića.

Rekao kako je politika HDZ-a bila  da “samo jedan posto bogatih može vladati ovom zemljom”. Dolazi dobro doba za građane i loše doba za bankare, “zato što će iduće četiri godine vladati SDP sa Zoranom Milanovićem”, kazao je Lalovac na SDP-ovu predizbornom skupu.

Prije četiri godine govorili smo da se tadašnja HDZ-ova Vlada maćehinski odnosi prema Slavoniji, a danas to više nije tako, jer je u četiri godine mandata ove Vlade u ovu Županiju uloženo više od pet milijardi kuna, od toga tri miliarde za poljoprivredu, rekla je zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan, i dodala: “Bolji smo izbor od onih koji ne znaju tečno nabrojati do pet”.

Predizbornom skupu nazočili su predstavnici SDP-ovih koalicjskih partnera, predsjednica Hrvatskih laburista Nansi Tirelli te potpredsjednik HNS-a i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak

Komentiraj