Izbačeni HDZ-ovci traže odgovore od Plenkovića

Osmero HDZ-ovaca izbačeno je u četvrtak navečer iz stranke odlukom Časnog suda zagrebačkog ogranka te stranke. Izbačeni su zob spornih objava u Viber, WhatsApp i Facebook grupama u kojima se širio govor mržnje.

Iz stranke su isključeni Božo Medić, Ante Jelčić, Anita Prka Đurašić, Ante Šimunović, Vedran Černy, Vlado Kolak, Miro Boras i Krasnodar Raguž, a sedam od njih u nedjelju je poslalo pismo predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću, piše Jutarnji list.

Potpisnici pisma žale se da im od strane Gradskog odbora nije stigla obavijest da se protiv njih vodi bilo kakav postupak, nit im je dostavljen akt kojim ih se tereti, a nisu dobili priliku ni iznesti obranu pred Časnim sudom.

Od predsjednika stranke zatražili su odgovore na deset pitanja.

“1. Po kojim odredbama Statuta HDZ-a, Pravilnika o radu časnih sudova i Poslovnika o radu Gradskog odbora je stegovni postupak proveden?

2. Možete li mi dostaviti pismeno kojim me se tereti i dokaze uz njega kako bih uopće saznao što mi se to točno stavlja na teret?

3. Mogu li saznati je li članovima Gradskog odbora prije odlučivanja na telefonskoj sjednici dostavljeno pismeno kojim me se tereti i dokazi uz njega?

4. Možete li mi dostaviti zapisnik s održane telefonske sjednice iz kojeg bi bilo razvidno kako su članovi Gradskog odbora pojedinačno glasovali o mom upućivanju na Časni sud?

5. Možete li mi dostaviti odluku kojom me Gradski odbor upućuje na Časni sud?

6. Mogu li saznati je li članovima Časnig suda prije odlučivanja dostavljeno pismeno kojim me se tereti i dokazi uz njega?

7. Zašto nisam pozvan da iznesem svoju obranu pred Časnim sudom?

8. Možete li mi dostaviti zapisnik sa održane sjednice Časnog suda iz koje bi bio razvidan tijek iste, kao i kako su članovi pojedinačno glasovali o mom isključenju?

9. Možete li dostaviti obrazloženu odluku o mom isključenju iz članstva HDZ-e s uputom o pravnom lijeku kako bi mogao izjaviti žalbu Visokom časnom sudu?

10. Možete li mi dostaviti primjerak važećeg Pravilnika o radu časnih sudova HDZ-e kako bih znao po kojoj proceduri mogu braniti svoja prava i interese?”, stoji u pismu, čiji se potpisnici nadaju “žurnom odgovoru”.

 

Komentiraj