IZAZVAO STRAŠNU NESREĆU KOD SVETE HELENE: Vozač BMW-a doveden na Općinski sud

Na Općinski sud u Zagrebu u ponedjeljak je doveden 35-godišnji vozač koji je prije nekoliko dana skrivio prometnu nesreću kod naplatnih kućica Sveta Helena na autocesti A4 Zagreb-Goričan. On se svojim BMW-om zabio u dva automobila kod naplatnih kućica.

Nesreća se dogodila u četvrtak, a policija je vozača uhitila tek u večernjim satima subote. Rezultati nalaza krvi i urina vozača su kasnije pokazali da je automobilom upravljao pod utjecajem droga i lijekova, a vozio je brzinom većom od dopuštene, prenosi Dnevnik.hr.

U Škodi mađarskih registracija na koju je naletio vozač BMW-a nalazio se Daniel Dobrenov, bivši teniski trener Petre Martić, njegova supruga i sin. Otac ima ozljede prsnog koša, a dječaku je sinoć operirana natkoljenična kost. Majka ima ozljede mozga i prsnog koša, ali je u stabilnom stanju.

Policija je jučer objavila detalje nesreće te otkrila da je Mlinarić u krvi imao tragove opijata i lijekova.

“Povodom prometne nesreće koja se dogodila u četvrtak 11. srpnja 2019. godine u 12.43 sati na kolniku auto ceste A 4 na naplatnoj postaji Sveta Helena, danas, 14. srpnja 2019. godine policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičenik upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem droga i lijekova i krećući se brzinom većom od dopuštene koja je na tom dijelu prometnim znakom ograničena na 50 km/h, na način da nije smanjivao brzinu kretanja i zaustavio vozilo ispred naplatne postaje autoceste, izazvao prometnu nesreću u kojoj su tri osobe, od kojih je jedno dijete, zadobile osobito teške tjelesne ozljede.

Protiv istoga je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ‘Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu’ iz čl. 227. st.1. i st. 3. KZ RH, te je isti današnjeg dana u 20 sati predan pritvorskom nadzorniku”, priopćili su iz policije.

Komentiraj