Andrea Ivančević je pobijedila u utrci na 60 m prepone na međunarodnom dvoranskom mitingu u Beču s vremenom 8.10 sekundi ispred Ivane Lončarek koja je zaostala za 14 stotinki sekunde, a obje su hrvatske atletičarke ispunile normu za nastup na skorašnjem Europskom dvoranskom prvenstvu, kojem će početkom ožujka domaćin biti Beograd.

“Obje su odlično trčale u finalu i svi smo jako zadovoljni. Što se tiče Andree, ona je trebala jedno lakše natjecanje prije mitinga u Duesseldorfu 1. veljače. Orijentacija je bila više na tehniku nego na rezultat, a vrlo nam je bitno i da je sve proteklo bez zdravstvenih poteškoća”, izjavio je Andrein trener Igor Čordaš.

Od hrvatskih predstavnika na mitingu u Beču, do pobjedničkog postolja probio se i skakač u dalj Marko Peštić. On je skokom od 7,10 m osvojio treće mjesto iza dvojice Britanaca Daniela Gardinera (7,74 m) i Juliana Reida (7,44).

Mateo Ružić je na 400 m osvojio šesto mjesto (47.51 sekundi), a Zvonimir Ivašković je u B finalu na 60 m bio peti (6.90 sekundi).

Komentiraj