Ivan Mance odlazi s Cipra. Novi angažman našao je u kompaniji u vlasništvu osporavanog srpskog tajkuna

Autor:

09.06.2021., Rijeka - Ivan Mance tijekom predstavljanja novog sportskog direktora HNK Rijeka. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Nel Pavletic/PIXSELL

Ivan Mance, nekadašnji sportski direktor Rijeke, odlazi s mjesta sportskog direktora ciparskog prvoligaša Pafosa.

“Želio bih vam svima zahvaliti na ljubavi i podršci koju ste pružali momčadi i meni osobno tijekom ove godine koju provodim s vama. Za moju obitelj ovo je bila jedna od najboljih godina u našem životu, i zato nije lako reći zbogom nevjerojatnom gradu Pafosu i svima vama. Život nas u nogometu je nepredvidiv pa ne možete često birati trenutke oproštaja i zato sam odlučio prihvatiti ponudu investitora Sport Republic da postanem dio njihove grupe u kojoj će me dodijeliti nekom od svojih novih projekata pomoći im da razviju nogometne klubove diljem svijeta”, poručio je Mance.

Dodao je da će ostati ‘najveći fan’ Pafosa i nastaviti suradnju s Henningom i skauting odjelom tijekom sljedećih tjedana kako bi im pomogao u ovom prijelaznom roku kako bi momčad bila ‘jača nego ikad’.

“Hvala vam još jednom od sveg srca i želim vam mnogo sezona punih uspjeha, slave i trofeja”, poručio je Mance, prenosi Novi list.

On, kako je rekao, odlazi u Sport Republic, tvrtku sa sjedištem u Londonu iza koje stoji Dragan Šolak, srpski tajkun, na ovim prostorima najpoznatiji kao vlasnik Nove TV i Sport kluba.

Osim ulaganja u medije i telekomunikacije jedan od najbogatijih ljudi u Srbiji i okolici odlučio se početkom ove godine uložiti novac u otkup kontrolnog paketa dionica engleskog premierligaša Southamptona.

Manceov angažman vjerojatno je usko povezan uz najnovija Šolakova poslovna ulaganja koja su izazvala veliki odjek u Srbiji. Kupnja kontrolnog paketa dionica premijerligaša Southamptona izazvala je u siječnju lavinu reakcija i to s najviših političkih vrhova u Srbiji:

“Ova akvizicija kristalno jasno pokazuje kakva smo bili oligarhija u prvom desetljeću 2000-ih dok su Srbiju vodili Šolakovi politički i poslovni partneri. Sve ovo napravljeno je novcem građana Srbije, zloupotrebom državnih resursa (Telekoma) i političke moći”, poručila je tada premijerka Ana Brnabić.

I Nacional je u siječnju pisao o Šolakovoj kupnji engleskog prvoligaša Southamptona te reakcijama iz Srbije.

ŠOLAKOV VOLEJ VUČIĆU: Srbija će preko državnog Telekoma financirati klub ‘najvećeg Vučićeva neprijatelja’

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.