ISTRAGA VOJNE POLICIJE Kadetkinja pala s četvrtog kata, mogućnost suicida isključena

Vojna policija jučer je istraživala okolnosti u kojima je dan prije na Hrvatskom vojnom učilištu Petar Zrinski (HVU) na Černomercu poginula 22-godišnja kadetkinja Oružanih snaga M. Ć.

U subotu je Ministarstvo obrane priopćilo da je u “krugu vojarne pronađena smrtno stradala kadetkinja Oružanih snaga RH i da je riječ o 22-godišnjoj kadetkinji M. Ć., pripadnici treće godine Kadetske bojne HVU, koja je pristupila Oružanim snagama Republike Hrvatske 2012. godine”.

Prvi rezultati istrage upućuju na to da je djevojka stradala nesretnim slučajem, odnosno da je s prozora zgrade u kojoj je bila smještena s četvrtoga kata pala u dvorište učilišta, preminuvši na mjestu. Okolnosti u kojima se pad dogodio, odnosno kako se kadetkinja zatekla na prozoru s kojega je pala, još su nepozante i povlače pitanje odgovornosti nadležnih osoba koje su dužne za nadzor u vojarni, pogotovo u kontekstu informacija da se te večeri u vojarni slavio rođendan jednoga od kadeta.

Osobe koje su dobro upoznate sa slučajem, a i poznavale su kadetkinju, rekle su nam da isključuju bilo kakvu mogućnost suicida jer je riječ o jednoj od najboljih kadetkinja u generaciji, piše Jutarnji list.

Nitko od članova obitelji shrvanih tragedijom nije jučer bio raspoložen za razgovor pa su nas pristojno zamolili da ih pustimo na miru.

Komentiraj