Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv bjegunca iz sisačkog zatvora Damira Šišakovića i njegovog prijatelja Ivana Dejanovića koji su ponedjeljak uhićeni na području Malinske.

Damir Šišaković je zajedno s prijateljem uhićen 11. srpnja na šumskom putu kod Žgombića, blizu Malinske. Iz sisačkog zatvora, gdje je služio jednogodišnju kaznu zbog razbojstva u kladionici, pobjegao je u noći s 9. na 10. srpnja, i to, po neslužbenim informacijama, tako što je klupicom iz ćelije raširio rešetke na prozoru te s njega skočio, piše Index.

Iz priopćenja DORH-a stoji kako se dvojicu muškaraca sumnjiči za otmicu i razbojstvo, dok se jednog tereti i za silovanje maloljetnice. Nakon silovanja maloljetnice koju su oteli, automobilom su je prevezli do bankomata i pod prijetnjom pištoljem je natjerali da podigne novac s bankomata.

Postoji osnovana sumnja da su njih dvojica, osim razbojništva, protupravno oduzeli slobodu lokalnoj maloljetnici koju su prisilili da ih svojim autom odveze na bankomat, podigne novac i da im ga. Preplašena srednjoškolka ih je poslušala pod prijetnjom pištoljem. Šišaković je otišao i korak dalje, besramno je napastovao djevojku pa ga tužiteljstvo tereti i za silovanje maloljetnice. Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je protiv obojice okrivljenika donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje navedenih kaznenih djela.

Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci je podnijet prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv jednog od okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela i opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. ZKP-a), dok je drugi okrivljenik sproveden u zatvor iz kojeg je pobjegao”, stoji u priopćenju DORH-a.

Komentiraj