U ponoćje istekao rok za isticanje kandidatura u SDP-u, a Komadina i Milanović dobili su neočekivanog konkurenta.

Kako javlja eZadar, Komadini i Milanoviću u utrci za predsjednika u zadnji čas se priključio Zadranin Dušan Polovina Lungo.
Polovina  se na propisanom obrascu kandidirao za tri dužnosti – za predsjednika, za člana Predsjedništva te za člana Glavnog odbora. Ovaj 56 godišnji Zadranin godinama se bavio građevinarstvom, a posljednjih godina posebno se angažirao kao mali dioničar oko rješavanja stečaja brodogradilišta Nauta Lamjana.

Namjera mu je ovom kandidaturom, kako kaže, dodatno demokratizirati izborni proces i odnose u SDP-u, a osnovni mu je program nastavak obračuna sa gospodarrskim i pravosudnim kriminalom, pogotovo onim koji je omogućen zakonima.

Bivša pomoćnica ministra poljoprivrede Zrinka Starešinić prošlog je tjedna objavila kako se planira uključiti u utrku, ali je krajem tjedna povukla svoju kandidaturu rekavši kako je jasno da će kampanja biti prljava te da od nje neće moći sačuvati svoju obitelj.

Glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan jučer je za HRT rekao kako je očekivao da će se kampanja temeljiti na programima i vrijednostima, a ne na lažima i podmetanjima.

“Sram bilo svakog tko prijeti! Oni koje ja poznajem takvi nisu. Nema groblja žrtava Zlatka Komadine”, poručio je jučer Zlatko Komadina.

Komentiraj