Isplivala stara snimka o tome kako su se u Jugoslaviji odgajala djeca: “Mene tuče mama i tuče me gdje god stigne”

Autor:

Ilustracija Pixabay

Na društvenim mrežama je objavljena stara snimka razgovora s učenicima koji su tad pohađali treći razred jedne osnovne škole u Beogradu o tome kako ih roditelji odgajaju. 

Snimka je nastala početkom 1980-ih. Svi mališani su naveli da ih roditelji tuku, što je tada bila uobičajena praksa. Jedan dječak je s osmijehom na licu rekao da dobiva batine jedanput ili dvaput na dan. Drugi je ispričao kako ga tuku remenom.

“Ja dobivam batine prutom i jake su”, “Dobivam batine kuhačom i boli me”, “Dobivam batine prutom i ne boli me baš tako mnogo”, “Mene tuče mama i tuče me gdje god stigne”, također su neki od odgovora.

Novinarka je jednog od njih pitala misli li da su batine neophodne, na šta je on odgovorio potvrdno. Zanimalo ju je zašto.

“Kad djeca ne mogu nešto shvatiti, onda se malo mozak prodrma i onda sve shvate”, kazao je.

Snimka je privukla pozornost korisnika društvenih mreža. Neki smatraju kako je ovo zlostavljanje djece, dok drugi ne vide ništa sporno.

“Bolesno. Zlostavljanje djece“, “Nije ni čudo što nam je danas ovako kako jest s ovakvim razmišljanjem da je u redu redovno tući djecu”, “Zdrava generacija”, “To je bila disciplina”, napisali su, prenosi Klix.ba.

OZNAKE: djeca, Jugoslavija, odgoj

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.