Jednostavni trikovi da naučite svoju djecu pospremati i čistiti

Screenshot YouTube

Često je roditeljima teško naučiti djecu na pospremanje i čišćenje sobe ili prostorija u domu. Za prihvaćanja ove pohvalne navike dovoljno je upotrijebiti neki od jednostavnih trikova, a rezultati će svakako biti zadovoljavajući.

Počnite uz sasvim jednostavne zadatke, kao što je spremanje igračaka u dječjoj sobi. Kasnije možete njihov višak energije usmjeriti na zahtjevnije kućanske poslove.

Prvi savjet preporučuje korištenje glazbe i plesa. Svaki put kad čistite prostorije u vašem domu pustite njihovu omiljenu glazbu te uz takvu zvučnu kulisu krenite u pospremanje ili čišćenje. Stvorite zajedno vašu omiljenu listu pjesama i motivirajte vaše dijete. Listu slušajte samo u vrijeme pospremanja kuće ili stana.

Tijekom čišćenja možete osmisliti i različite igre. Recite vašem djetetu da se može sakrivati samo na mjesto, koje je prije očišćeno. Oprema za čišćenja neka bude u raznim bojama i zabavna za djecu. Sustav dobivanja nagrada i sakupljanja bodova je također učinkovit. Određivanje vremenskog roka za zajedničke kućanske poslove je vrlo korisna pomoć u aktiviranju najmlađih. Potaknite ovakve dobre navike kod djece već u ranoj dobi i stvorit ćete dobar temelj za daljnji razvoj i odgoj.

Komentiraj