EPA

ISLAMSKA DRŽAVA POGUBILA NAVODNOG RUSKOG ŠPIJUNA Zaprijetili napadom na Vladimira Putina

Ogranak terorističke skupine Islamske države iz regije sjevernoj Kavkaza objavila je u subotu video pogubljenja navodnog ruskog špijuna, u kojem pozivaju ruske Muslimane da ubijaju ‘otpadnike’ te prijete napadom na ruskog predsjednika Vladimira Putina, piše International Business Times.

Video je objavljen na društvenim mrežama, skupina militanata u Čečeniji poziva Muslimane u Rusiji da se priključe borbi Islamske države protiv Zapada, poručujući da je ‘Kalifat već ovdje’.

“Danas imamo mjesto na kojem možemo primjeniti šerijat. Zahvaljujući Alahu, imamo veliki broj hrabre braće sa nama i milijune Muslimana u Rusiji. Pođimo zajedno, braćo, osvojimo teritorij i proširimo se”, kaže jedan od militanata na videu. “Ako nas ne možete pronaći, sami počnite ubijati ruske otpadnike. U Rusiji nije teško pronaći oružje”, dodaje.

Video završava pogubljenjem navodnog ruskog špijuna, kojeg je upucao jedan od militanata. Rusija ima veliku sigurnosnu prisutnost u sjevernom Kavkazu, u kojem prevladavaju Muslimani, od rata u Čečeniji 1990-ih godina. Islamistički pobunjenici u Dagestanu, regiji istočno od Čečenije, pokušavaju se priključiti Islamskoj državi.

Otkako je Islamska država preuzela odgovornost za rušenje ruskog avioona Metrojet u Egiptu u listopadu prošle godine, u kojem je poginulo svih 224 putnika i članova posade, Rusija je pojačala svoje napade na uporišta Islamske države u Siriji.

Komentiraj