PREDSTAVNIK FRANCUSKO-TURSKOG KONZORCIJA EIFFAGE-STFA za Nacional govori zašto je konzorcij odustao od predaje svoje ponude za gradnju Pelješkog mosta i otkriva propuste u natječajnim uvjetima

Predstavnik francusko-turskog konzorcija Eiffage-STFA Alain Baruc za Nacional je progovorio o svom viđenju situacije uoči odabira najpovoljnijeg kandidata za izgradnju Pelješkog mosta, najvećeg građevinskog projekta vlade premijera Andreja Plenkovića. Taj konzorcij se natjecao, ali na koncu nije predao svoju obvezujuću ponudu za gradnju Pelješkog mosta. Baruc je objasnio što ih je motiviralo na odluku da, unatoč činjenici da konzorcij posjeduje brojne reference i iskustva u sličnim zahtjevnim projektima, u drugoj fazi natječaja odustanu od predaje svoje ponude, očito zbunjeni načinom na koji su Hrvatske ceste vodile i privele kraju sporni natječaj.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

FOTO:Nacional
PODIJELI
Sandra Carić Herceg, rođena 1963. godine u Zagrebu, dugogodišnji novinar sa profesionalnim iskustvom u dnevnim i tjednim listovima, novinskim agencijama i na portalima. Kao novinar radila u Slobodnoj Dalmaciji, surađivala u nekadašnjem tjedniku Nedjeljna Dalmacija, te kao dopisnik iz Hrvatske izvještavala za nezavisnu novinsku agenciju Beta (Srbija). Radila kao novinar na portalu Index, te kao glavni urednik web stranice Nautica Portal. Uže područje interesa: energetika.