‘Nisam pripadala onima koji su smatrali da nam je pobjeda servirana jer je SDP dobivao izbore jedino kada bi nas HDZ doveo do dna u gospodarskom smislu, a Vlada Tihomira Oreškovića nije to stigla, nego je imala rast zbog mjera koje smo mi započeli u Milanovićevoj vladi’

Biljana Borzan, po obrazovanju liječnica, članica je SDP-a od mladih dana, a od 2008. i članica Predsjedništva stranke. Bila je zastupnica u Hrvatskom saboru u dva mandata, gdje je predsjedavala Odborom za zdravstvo i socijalnu politiku. Staž u Europskom parlamentu započela je kao promatračica u Odboru za transport i turizam, da bi na izborima 2013. postala i eurozastupnica. U novom mandatu, koji je započeo redovnim izborima za Europarlament 2014., članica je Odbora za zaštitu okoliša, javno zdravstvo i sigurnost hrane te zamjena u Odboru za unutarnje tržište i zaštitu potrošača te Odboru za ravnopravnost spolova. Članica je Delegacije za odnose s Makedonijom i zamjena u Delegaciji za odnose s Crnom Gorom. Javnost ju je prepoznala kao borca protiv GMO hrane, ženska prava i prava potrošača. Na dan kada je formirana nova vlada, Biljana Borzan dala je intervju tjedniku Nacional u Bruxellesu, neposredno nakon konferencije “Budućnost Europe” koja je bila organizirana u Europskom parlamentu.

NACIONAL: Izglasana je nova vlada. Osim što Andrej Plenković nije popustio pritiscima i ostavio Zlatana Hasanbegovića na mjestu ministra kulture, već je imenovao Ninu Obuljen, a u žensku kvotu uvrstio je i bivšu članicu HDZ-a Martinu Dalić, ima nekih imena koja su slabo poznata u javnosti. Kako komentirate sastav Vlade, je li on odraz kompromisa?  

Prerano je u ovom trenutku davati bilo kakav komentar, pogotovo što je dio ljudi široj javnosti u ovom trenutku potpuno nepoznat. Vrijeme će pokazati hoće li znati održati pozitivne trendove koje je započela SDP-ova vlada.

Kupite digitalno izdanje Nacionala i pročitajte više, a platite manje

Komentiraj