EP

INTERVIEW: BILJANA BROZAN ‘SDP ne treba zvijezdu nego onoga tko može stati nasuprot Plenkoviću’

‘Nisam pripadala onima koji su smatrali da nam je pobjeda servirana jer je SDP dobivao izbore jedino kada bi nas HDZ doveo do dna u gospodarskom smislu, a Vlada Tihomira Oreškovića nije to stigla, nego je imala rast zbog mjera koje smo mi započeli u Milanovićevoj vladi’

Biljana Borzan, po obrazovanju liječnica, članica je SDP-a od mladih dana, a od 2008. i članica Predsjedništva stranke. Bila je zastupnica u Hrvatskom saboru u dva mandata, gdje je predsjedavala Odborom za zdravstvo i socijalnu politiku. Staž u Europskom parlamentu započela je kao promatračica u Odboru za transport i turizam, da bi na izborima 2013. postala i eurozastupnica. U novom mandatu, koji je započeo redovnim izborima za Europarlament 2014., članica je Odbora za zaštitu okoliša, javno zdravstvo i sigurnost hrane te zamjena u Odboru za unutarnje tržište i zaštitu potrošača te Odboru za ravnopravnost spolova. Članica je Delegacije za odnose s Makedonijom i zamjena u Delegaciji za odnose s Crnom Gorom. Javnost ju je prepoznala kao borca protiv GMO hrane, ženska prava i prava potrošača. Na dan kada je formirana nova vlada, Biljana Borzan dala je intervju tjedniku Nacional u Bruxellesu, neposredno nakon konferencije “Budućnost Europe” koja je bila organizirana u Europskom parlamentu.

NACIONAL: Izglasana je nova vlada. Osim što Andrej Plenković nije popustio pritiscima i ostavio Zlatana Hasanbegovića na mjestu ministra kulture, već je imenovao Ninu Obuljen, a u žensku kvotu uvrstio je i bivšu članicu HDZ-a Martinu Dalić, ima nekih imena koja su slabo poznata u javnosti. Kako komentirate sastav Vlade, je li on odraz kompromisa?  

Prerano je u ovom trenutku davati bilo kakav komentar, pogotovo što je dio ljudi široj javnosti u ovom trenutku potpuno nepoznat. Vrijeme će pokazati hoće li znati održati pozitivne trendove koje je započela SDP-ova vlada.

Kupite digitalno izdanje Nacionala i pročitajte više, a platite manje

Komentiraj

Source:Zrinka Vrabec Mojzeš