Hrvatska
Decoration icon

Policija

Interventna i specijalna policija educiraju se za postupanje s migrantima. Uče o ljudskim pravima

Autor:

MUP

U organizaciji Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“, Zapovjedništva za intervencije i Uprave za granicu, u Valbandonu je započela obuka za pripadnike specijalne i interventne policije na temu zaštite ljudskih prava u kontekstu postupanja policijskih službenika na suzbijanju nezakonitih migracija prilikom obavljanja poslova zaštite državne granice, priopćeno je u ponedjeljak iz MUP-a.

Dvodnevna obuka obuhvaća nastavne programe u kojima će polaznici biti educirani po pitanju zakonodavnih okvira vezanih za ljudska prava, procedure zakonitog postupanja u vezi poštivanja i zaštite ljudskih prava u poslovima zaštite granice, s posebnim naglaskom na ranjive skupine, ali i o psihološkim aspektima rada policijskih službenika na terenu tijekom postupanja prema nezakonitim migrantima i metodama pružanja prve psihološke pomoći i samopomoći kod traumatičnih događaja.

Zamjenik zapovjednika u Zapovjedništvu za intervencije Anđelko Antonić je istaknuo kako su poslovi zaštite granice postali normalna radna obveza djelatnika specijalne i interventne policije koju uspješno obavljaju.

“Uz učinkovitu zaštitu državne granice, imperativ u radu svakog policijskog službenika mora biti obazriv pristup prema ranjivim skupinama i zaštita ljudskih prava, ali i briga o sebi i svojim kolegama”, poručio je Antonić.

Iz MUP-a ističu kako je to tek prva u nizu edukacija policijskih službenika specijalne i interventne policije na temu zaštite ljudskih prava prilikom nadzora državne granice.

Božinović i Poklukar postigli dogovor o zajedničkoj politici prema Komisiji kad je riječ o migrantima

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.