Intel će početi proizvoditi čipove za automobilsku industriju

Unsplash/Luan Gjokaj

Izvršni direktor tvrtke Intel, Pat Gelsinger, je ovaj tjedan najavio mogućnost snažnije suradnje s tvrtkama iz automobilske industrije, izvještava theverge.com.

Novinar agencije Reuters je intervjuirao Gelsingera tražeći potvrdu prijašnjih nagađanja. Više američkih i stručnih medija ističe kako će projekt krenuti u roku od šest do devet mjeseci.

“Nadamo se da će se neke od ovih stvari moći ublažiti, ne zahtijevajući trogodišnju ili četverogodišnju izgradnju tvornice. Bit će potrebno možda šest mjeseci za certificiranje novih proizvoda za neke od postojećih industrijskih procesa. Već smo započeli angažmane s nekim od ključnih dobavljača komponenata”, rekao je Gelsinger.

Ističe se kako u slučaju da Intel uspije započeti s proizvodnjom automobilskih čipova u roku od godine dana, to bi moglo pružiti prijeko potreban novi put opskrbe kako bi se ublažili nedostaci u industriji. Razvoju projekta će značajno doprinijeti manji financijski troškovi, jer bi se prema najavi čipovi trebali proizvoditi u već postojećim tvornicama.

Komentiraj