Imenovano novo Upravno vijeće Poliklinike za pomoć djeci i mladima Zagreba

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, Danijela Dolenec, u utorak je na konferenciji za medije komentirala slučaj Upravnog vijeća Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.

“Razrješeno je Upravno vijeće Poliklinike za pomoć djeci i mladima Grada Zagreba i imenovali smo novo Vijeće. Predsjednica je sada Gordana Keresteš, redovna profesorica na Katedri za razvojnu psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a članice su Andrea Jambašić Sakoman, psihijatrica na Vrapču te Lora Vidović, bivša pučka pravobraniteljica”, rekla je Danijela Dolenec.

Podsjetimo, nakon što je sud prošlof tjedna donio odluku da ortal H-alter i novinarka Jelena Jindra ne smiju više objavljivati tekstove i pisati o Poliklinici za zaštitu djece i Gordani Buljan Flander, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je smjenu Upravnog vijeća.

“Mislim da bi bilo dobro da se napravi jedna međunarodna stručna evaluacija modela rada i te metode, jer očito postoje prijepori unutar stručne zajednice o toj metodi i bilo bi dobro da imamo međunarodnu evaluaciju jer nam je kao osnivaču u interesu da se to napravi”, rekao je tada gradonačelnik.

Gordana Buljan Flander nije mogla biti smijenjena jer to ne spada u gradonačelničke ovlasti, no ona je sama podnijela ostavku.

Komentiraj