IDENTITET BOMBAŠA SAMOUBOJICA: Sudjelovali su i u napadima u Parizu?

Dvojica bombaša samoubojica odgovornih za terorističke napade u briselskoj zračnoj luci su braća Khaild i Brahim el-Bakraoui.

Belgijska televizja RTBF tvrdi kako su oboje otprije poznati policiji, a kako javlja Guardian policija je za njima već tragala zbog sumnje da su povezani s napadima u Parizu.

Khalid el-Bakraoui navodno je koristio lažno ime kako bi iznajmio stan u briselskoj četvrti Forest gdje je policija pronašla otisak prsta Salaha Abdeslama, glavnog osumnjičenog za napade u Parizu.

Na snimci sa sigurnosnih kamera u bruxelleskoj zračnoj luci vide se trojica muškaraca kako guraju kolica za prtljagu. Braća el-Bakraoui odjevena su u crno i na lijevoj ruci imaju rukavicu, u kojoj je vjerojatno detonator za eksploziv koji se nalazio u koferima ispred njih.

Treći muškarac u bijeloj jakni i sa šeširom na glavi je u bijegu i za njim se aktivno traga.

Trojica osumnjičenih stigla su taksijem na aerodrom s bombama u koferu. “Stigli su taksijem s koferima u kojima su bile bombe. Kofere su stavili na kolica. Prve dvije bombe su eksplodirale”, izjavio je gradonačelnik Zaventema Francis Vermeiren. “Treći je također stavio kofer na kolica, ali mora da se uspaničio, bomba nije eksplodirala”, dodao je Vermeiren.

Na snimkama sigurnosnih kamera vidi se kako se jedan od osumnjičenih udaljio od kolica i dao u bijeg.

Policija je uspjela pronaći taksista koji ih je dovezao u zračnu luku, što im je omogućilo da saznaju adresu odakle su krenuli.

Policija je odmah krenula u pretrese u četvrti oko željezničkog kolodvora u bruxelleskoj općini Schaerbeek i pronašla eksplozivnu napravu, napunjenu, između ostaloga, čavlima, te kemijske proizvode za izradu bombe kao i zastavu Islamske države.

 

Komentiraj