I Sophie Ellis-Bextor javno progovorila da je bila silovana kada je imala 17 godina

Popularna pjevačica Sophie Ellis-Bextor u svojim memoarima je napisala da je bila silovana kada je imala svega 17 godina i to od strane jednog starijeg glazbenika.

Sve su brojnija priznanja poznatih pjevačica i glumica o traumatičnim momentima iz prošlosti kada su bile seksualno zlostavljane ili čak silovane. Nakon Lady Gage i Alanis Mirissette, javno je to priznala i Sophie Ellis-Bextor

Pišući u svojim memoarima nazvanim ‘Spinning Plate, pjevačica je napisala da je nevinost izgubila u incidentu u stanu gitariste, koji je tada imao 29 godina. “Čula sam sebe kako govorim “Ne” i “Ne želim” ali nije bilo nikakve razlike”, napisala je u memoarima, te pojasnila: “Imao je seks sa mnom i bilo me sram. Tako sam izgubila nevinost i osjećala sam se glupo. Osjećala sam se mrzovoljno, ali i nesigurna u svoje osjećaje jer nisam imala drugo iskustvo s kojim bih to mogla usporediti.”

Ellis-Bextor, koja sada ima 42 godine, tvrdi da je upoznala glazbenika kojeg zove Jim. Napisala je da ju je pozvao u svoj stan da pogleda njegove knjige iz povijesti “i prije nego što sam to shvatila bili smo na njegovom krevetu i on mi je skinuo gaće”. Ellis-Bextor rekla je da je ostala zbunjena nakon incidenta jer javna percepcija silovanja devedesetih “nije bilo nešto vezano uz pristanak”, već “nešto što ste povezali s agresijom”.

“Nitko mene nije prisilio, niti vikao na mene kako bi me natjerao da to napravim. Stvari koje sam vidjela i čitala i način na koji se razgovaralo o seksu u to vrijeme uvjerile su me da nemam slučaj.” Ellis-Bextor rekla je da je odlučila podijeliti vlastito iskustvo kako bi pomogla ljudima razumjeti “gdje je granica između dobrog i pogrešnog”.

“Moje iskustvo nije bilo nasilno”, napisala je. “Sve što se dogodilo bilo je da me nisu slušali. Od dvoje ljudi, jedan je rekao da, drugi je rekao ne, a osoba da je to ipak učinila. ”

 

Govoreći o knjizi na kraju je istaknula: “Što sam starija, to se 29-godišnji muškarac koji me ignorirao kao 17-godišnjakinju učinio oštrijom.”

 

Komentiraj