Tomislav Karamarko još je jedan od onih koji će, što je sve izvjesnije, doživjeti prokletstvo predsjednika HDZ-a. Kao što su svi redom prali ruke od Ive Sanadera, pa zatim i Jadranke Kosor, tako je sada počelo ritualno pranje ruku od Tomislava Karamarka.
Najnoviji u nizu onih koji napuštaju brod koji tone je Domagoj Ivan Milošević koji je još prošlog tjedna grmio o preslagivanju i novoj saborskoj većini.

“Ne znam što će sutra učiniti Tomislav Karamarko, ali ono što mogu jasno reći nisam od onih koji javno pozivaju na ostavke, ali proteklih nekoliko dana me zvalo mnogo članova naše stranke iz cijele Hrvatske, članovi predsjedništva, središnjeg odbora i apsolutno je dominantan stav da očekujemo ostavku od gospodina Karamarka”, rekao je Milošević u Dnevniku Nove TV.

Dodao je i da je Karamarku u nekoliko navrata savjetovao da podnese ostavku.

“HDZ se sutra mora početi spremati za izbore. Vjerujemo da će u prvoj polovici rujna biti izbori. HDZ će naučen lekcijom od prošle godine ovaj puta, ja sam siguran, pokazati najbolji tim, najbolji program i ići ćemo po pobjedu”, rekao je Milošević.

“Ne okrećem leđa Karamarku”

Na upit smatra li da postoji mogućnost da se Karamarko ogluši na pozive na ostavku, kaže: “Pa ja uvijek želim vjerovati da ljudi koji obnašaju tako visoke dužnosti su odgovorni, da razumiju politički trenutak i vlastitu odgovornost”.

Milošević tvrdi da ovim izjavama nije okrenuo leđa Karamarku.

“Ne, uopće nisam. Dapače, kad nitko nije htio prije dva tjedna, ili ih se malo usudilo upustiti u avanturu, preuzeti funkciju glavnog tajnika, ja sam podmetnuo svoja leđa. Iako sam bio i protukandidat prije 4 godine. I ne radi se o tome, radi se o provođenju odluka. Pozicija glavnog tajnika nije donošenje odluka nego provođenje odluka”, opravdava se Milošević.

Kaže da je Plenković jedan od odličnih kandidata za novog šefa HDZ-a jer će on ujedno biti i pretumandatar Zoranu Milanoviću.

Komentiraj