Hrvatski veleposlanik u Srbiji odbio primiti prosvjednu notu

Davor Javorovic/PIXSELL

Veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Srbiji odbio je primiti prosvjednu notu upućenu od strane Ministarstva vanjskih poslova Republike Srbije jer Hrvatska kvalifikacije navedene u noti „o diskriminatorskom karakteru mjera koje se mogu usporediti samo s mjerama poduzimanim u prošlosti, u vrijeme fašističke Nezavisne Države Hrvatske“ smatra krajnje uvredljivima, neprimjerenima i neprihvatljivima za komunikaciju sa susjednom zemljom, priopćili su iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Napominju kako probleme velikog pritiska izbjegličkog vala treba rješavati u duhu dobrosusjedskih odnosa i europske solidarnosti te konstruktivnom suradnjom oko dolaska i prijema izbjeglica na hrvatsko-srpskoj granici. “Sadašnju situaciju možemo olakšati isključivo koordinirajući napore i Srbije i Hrvatske kojima ćemo smanjiti pritisak na zajedničkoj granici”, dodaju.

Poručuju kako u ovoj krizi nema jednostavnih rješenja, te kako se sa ovim izazovom možemo suočiti samo zajedničkim tadom u duhu solidarnosti i odgovornosti.

Komentiraj