Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović česitala je u nedjelju Frank-Walteru Steinmeieru, koji je izabaran kao novi predsjednik Savezne Republike Njemačke.

“Republika Hrvatska i Savezna Republika Njemačka mogu se ponositi suradnjom koja se odvija u mnogim područjima od obostranog interesa. Naši odlični bilateralni odnosi temelje se na uzajamnom poštovanju, zajedničkim vrijednostima i bliskim međuljudskim odnosima, kao i suradnji u okviru Europske unije, Sjevernoatlantskog saveza i drugim međunarodnim organizacijama. Iznimno mi je drago što prijateljstvo i suradnja između naših dviju država stalno raste, čemu, kao čvrsti most prijateljstva i temelj za još tješnju suradnju, pridonosi i brojna hrvatska zajednica u Njemačkoj.

Isto tako, vjerujem kako će se naše partnerstvo u osiguravanju stabilnosti i boljitka jugoistočne Europe kao i konsolidacije ovog područja u Europskoj uniji nastaviti razvijati, pri čemu je predana potpora Savezne Republike Njemačke u ostvarenju ovog zajedničkog cilja od iznimne važnosti.

Veselim se nekoj skoroj prigodi u kojoj bismo mogli razmijeniti mišljenja kako o perspektivama daljnjeg napretka naših odnosa, tako i o ključnim pitanjima na sve složenijoj europskoj i svjetskoj agendi. U tom duhu, bila bi mi iznimna čast ugostiti Vas u Republici Hrvatskoj te Vam upućujem otvoreni poziv u službeni posjet”, napisala je hrvatska predsjednica.

Komentiraj