HL

Hrvatska Lutrija uručila ček Fondu za stipendiranje hrvatskih branitelja i djece hrvatskih branitelja Domovinskog rata

Uručenjem čeka Fondu za stipendiranje hrvatskih branitelja Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, završen je zajednički projekt Hrvatske Lutrije i Fonda.

Riječ je brojčanoj lutriji ‘Pobjednički b(r)oj’ koja je završila u kolovozu ove godine, a dio prihoda od igre, odnosno 50 000 kuna, izdvaja se za školovanje djece smrtno stradalih hrvatskih branitelja, djece zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja, hrvatskih ratnih vojnih invalida i djece hrvatskih ratnih vojnih invalida, dragovoljaca i djece dragovoljaca iz Domovinskog rata.

Projektom i suradnjom željelo se podići svijest o važnosti Domovinskog rata, kao i ukazati na brojne aktivnosti Fonda kojem je svrha povećanje stupnja obrazovanja i konkurentnosti hrvatskih branitelja i članova njihove obitelji. Ček je preuzela direktorica Fonda, gospođa Julijana Marković i rekla: “Zahvaljujemo Hrvatskoj Lutriji što se odlučila na ovu suradnju i kroz igru prikupila sredstva za obrazovanje hrvatskih branitelja i djece hrvatskih branitelja. Naglašavam da nije važan samo iznos, nego i iskazana solidarnost s braniteljima“,

“Drago nam je da smo ovim projektom još jednom pokazali našu društveno odgovornu ulogu u senzibilizaciji društva. Ovom prilikom zahvaljujem svim našim igračima koji su u velikom broju igrali i tako sudjelovali u projektu, jer u kratkom vremenu prodano je više od 100 000 Pobjedničkih b(r)ojeva“, izjavila je Dijana Matošić, direktorica Sektora prodaje u Hrvatskoj Lutriji.

Komentiraj