Hrvatska i dalje u ‘minusima’, na Jadranu olujna bura

HINA/ Miroslav Lelas

Hrvatska se i u utorak probudila ‘okovana’ minusima. Tako je, prema podacima DHMZ-a, jutros u 8 sati na Zavižanu izmjereno -20.3°C, na Puntijarki -15.8°C, a na Biokovu -13.9°C. U Zagrebu je -8°C, Osijeku -7°C, Rijeci -5°C, Splitu -4°C, a Dubrovniku 0°C.

U unutrašnjosti zemlje danas će prevladavati pretežno oblačno vrijeme, mjestimice sa snijegom koji će biti češći i izraženiji u prvom dijelu dana. Ponegdje će nastati novi tanji snježni pokrivač. Na Jadranu djelomice sunčano, a slabog snijega mjestimice još može biti u prvom dijelu dana na sjevernom i južnom dijelu.

Vjetar umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na većem dijelu Jadrana jaka i olujna bura, prema kraju dana u postupnom slabljenju. Najviša temperatura zaraka od -10 do -5, na Jadranu od -2 do 3 °C.

Meteoalarm je i za utorak izdao upozorenja za cijelu zemlju, zbog niskih temperatura, jakog vjetra i novog snježnog pokrivača.

U srijedu djelomice sunčano i hladno, u istočnim krajevima mjestimice s umjerenom naoblakom. Vjetar slab, na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najniža jutranja temperatura zraka od -17 do -11, na Jadranu između -7 i -1, a najviša dnevna od -10 do -5, uz obalu između -3 i 2 C.st.

Komentiraj