Hrvati pišu povijest: U 113 godina nikome nije uspjelo ono što su danas učinili naši tenisači

U konkurenciji muških parova na Olimpijskim igrama u Tokiju u petak ćemo gledati hrvatsko finale! Nakon Marina Čilića i Ivana Dodiga, u finale su se plasirali Nikola Mektić i Mate Pavić, najbolji par svijeta.

Samo dvaput u povijesti se dogodilo da u finalu igraju tenisači iz iste zemlje. Prvi put kad su 1904. godine na cijelom turniru sudjelovali samo američki parovi, a potom su, četiri godine kasnije, Britanci osvojili sve medalje u konkurenciji parova iz osam zemalja.

Hrvatskim tenisačima Marinu Čiliću, Ivanu Dodigu, Nikoli Mektiću i Mati Paviću tako je pošlo za rukom (ili reketom) ponoviti nešto što se nije dogodilo u čak 113 godina Olimpijskih igara.

Čilić i Dodig su do finala izbacili Japance Daniela i Nishioku, Amerikance Rama i Tiafoea, Britance Murraya i Salisburyja te Novozelanđane Daniella i Venusa. S druge strane, prvi teniski par svijeta, Mektić i Pavić do finala su slavili protiv Brazilaca Demolinera i Mela, Talijana Musettija i Sonega, Japanaca McLachlana i Nishikorija te Amerikanaca Krajiceka i Sandgrena.

Komentiraj