Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Blago Markota je na prijedlog ravnatelja programa HRT-a Božidara Domagoja Burića imenovao Sanju Skorić vršiteljicom dužnosti glavnog urednika Trećeg programa Hrvatske televizije (HTV3), priopćeno je u srijedu s HRT-a.

Imenovanje Sanje Skorić uslijedilo je nakon što je Burić od prijašnjeg glavnog urednika HTV3 Krešimira Čokolića zatražio da svoj mandat da na raspolaganje, što je on učinio predavši početkom prosinca i zahtjev za svojim razrješenjem.

Sanja Skorić diplomirala je novinarstvo na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, a 2011. obranila je magistarski rad na Fakultetu političkih znanosti s temom “Informiranje i obrazovanje hrvatske javnosti o eurointegracijama – Hrvatska i Europa” te stekla zvanje magistrice društvenih znanosti.

Sanja Skorić na Hrvatskoj radioteleviziji radi četrnaest godina, isprva kao stalna honorarna suradnica, a potom i kao dugogodišnja novinarka i urednica u Odjelu za obrazovanje i znanost. Kao televizijska novinarka i stručna suradnica radila je za brojne televizijske projekte – Scientia Croatica, Znanstvena petica, Budućnost zemlje, Trenutak spoznaje, Znanstvene vijesti, Društvena mreža, Znanstveni krugovi, Vremeplov i drugi. Uređivala je i vodila emisiju “Vrijeme je za knjigu”, zaključuje se u srijedu u priopćenju HRT-a.

Komentiraj