HRT raspisuje novi javni poziv za nabavu djela od neovisnih proizvođača

Autor:

Zagreb, 23.10.2016 - Ispred porte Hrvatske radiotelevizije (HRT) na Prisavlju u nedjelju ujutro muškarac je došao s ruènom bombom prijeteæi da æe se raznijeti zbog nekih osobnih zahtjeva i problema i u meðuvremenu je predao bombu protueksplozijskoj službi Policijske uprave zagrebaèke i nema ozlijeðenih osoba ni ugroze života, doznaje se u PUZ. Na slici vozilo policije ispred porte HRT-a na Slavonskoj aveniji u Zagrebu.
foto HINA/ Damir SENÈAR /ds

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u drugoj polovini siječnja uputit će novi javni poziv za nabavu gotovih djela od neovisnih proizvođača audiovizualnih djela, priopćeno je u srijedu s HRT-a.

Riječ je o zakonskoj obvezi prema kojoj je javni medijski servis obvezan osigurati najmanje 15 posto svojega godišnjeg programskog proračuna za nabavu europskih djela neovisnih proizvođača od čega polovina sredstava mora biti namijenjena za djela proizvedena izvorno na hrvatskome jeziku. Novi je javni poziv tek prvi dio postupka ispunjavanja obveze zakonske kvote od 15 posto.

“Na Hrvatskoj radioteleviziji u tijeku je i izrada novih, jasnih pravila u vezi s takvim javnim pozivima koji će omogućiti bolji uvid u kreativni potencijal na hrvatskome audiovizualnom tržištu kako bi sva kvalitetna audiovizualna djela neovisnih producenata pronašla svoje mjesto u programima Hrvatske radiotelevizije. Nakon što nova pravila budu dovršena, raspisat će se i javni poziv za nabavu programa od neovisnih proizvođača (proizvodnja)”, stoji u priopćenju.

Osim izrade novoga pravilnika za nabavu djela od neovisnih proizvođača, s HRT-a naglašavaju i kako Poslovna jedinica Program HRT-a priprema i generičku programsku shemu na temelju koje će biti moguće petogodišnje planiranje proizvodnje programa. U njoj će jedno od ključnih mjesta imati upravo domaća igrana i dokumentarna produkcija.

“Hrvatska radiotelevizija ovime poziva sve zainteresirane neovisne proizvođače audiovizualnih djela da se odazovu predstojećemu javnom pozivu za otkup prava emitiranja gotovih audiovizualnih djela (licencija). Podrobnije podatke o javnome pozivu i svim pojedinostima povezanima s njime uskoro će biti objavljene na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije”, zaključuju u priopćenju.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)