HRT predstavio jesensku shemu

Autor:

Hrvatska radiotelevizija (HRT) večeras je pred 200-tinjak uzvanika, poslovnih partnera i brojnih poznatih osoba predstavila svoju jesensku programsku shemu koja na male ekrane donosi bogatstvo novih premijernih sadržaja svih formata, javlja HRT.

Svečani program pod naslovom „Sve boje jeseni“ u televizijskom studiju „Anton Marti“ vodili su Jelena Glišić i Marko Šapit, a atraktivnosti događaja uvelike je pridonijela i pozornica – replika mletačke galije koja je korištena za snimanje serije „Doba uskoka“.

Jesenskom programskom shemom, koja počinje 10. rujna 2018., u udarnim terminima Prvoga programa Hrvatske televizije (HRT ― HTV 1), uz već ustaljeni informativni i mozaični program, dominira raznovrstan sadržaj vrhunske kvalitete unutar stabiliziranog rasporeda emitiranja.

Pritom se, kako je istaknuto, ponajprije vodilo računa o poštovanju navika gledatelja,  kao i o fiksnim terminima te atraktivnosti sadržaja koji je ekskluzivan i samo naš, a to su domaće dramske serije i visokokvalitetna domaća dokumentarna produkcija.

Jedan je od noviteta emisija “Puls”, koju će od ove jeseni gledatelji moći pratiti svakog četvrtka na Prvom programu Hrvatske televizije u 21 sat. Svaka emisija sastojat će se od četiri 11-minutne dokumentarne reportaže posvećene hrvatskoj svakodnevici, raznim društvenim temama i fenomenima, a urednice su Morana Kasapović, koja će i voditi emisiju, i Maja Tokić.

Među novitetima je Emisija “Klub 7”, novi showbiz & lifestyle magazin koji na afirmativan i zabavan način prikazuje aktualna društvena zbivanja u Hrvatskoj i svijetu. “Klub 7” će pratiti događaje s područja mode, hrane i umjetnosti. Obrađivat će i teme iz kulture, turizma, sporta i tehnologije. Kroz emisiju vodit će nasJelena Glišić.

Od zabavnih sadržaja slijede i nove sezone popularnih zabavnih emisija pa tako ide i šesta sezona glazbenog showa „Volim Hrvatsku“. Gledatelje će kroz 15 emisija voditi Mirko Fodor, kapetani ostaju braća Bojan i Goran Navojec, a članovi njihovih ekipa mijenjaju se, kao što je bilo i dosad. Treći put ide popularna „A strana”, od 10. studenoga, u terminu subotom navečer. Nova sezona donosi 12 emisija.

Jedan od najatraktivnijih sadržaja nove sheme je igrano-dokumentarna serija „Rat prije rata” u deset epizoda, koja govori o tajnom obavještajno-političkom ratu jugoslavenskih obavještajnih služba tijekom 1980-ih te početkom 1990-ih godina. Seriju je snimila produkcijska tvrtka Intermedia grupa za Hrvatsku radioteleviziju, a obuhvaća razdoblje od smrti Josipa Broza Tita do proglašenja hrvatske neovisnosti.

Za sve ljubitelje dokumentarnog programa HRT je pripremio još noviteta, sjajne serije kao što su „Varoški amarcord“, „Velikani  hrvatskog glumišta“, „Nesreća“ i „Najveće svjetske fešte Roberta Knjaza“.

Među adutima jesenske sheme svakako su i druga sezona hvaljene domaće dramske serije „Novine” u režiji Dalibora Matanića, koja počinje 24. rujna, te treća sezona serije „Crno-bijeli svijet” redateljaGorana Kulenovića, a od humorističnih sadržaja tu je nova sezona serije „Ko’ te šiša”.

HRT je također pripremio obilje sportskih sadržaja te će gledatelji u programu Hrvatske radiotelevizije moći pratiti svoje omiljene sportove. HRT je, naime, potpisao trogodišnji ugovor s UEFA-om za prijenose utakmica Lige prvaka pa će tako ljubitelji nogometa i dalje svake srijede u 21 sat gledati najzanimljivije utakmice kola uz posebnu studijsku emisiju i sažetke svih ostalih susreta.

Emisija HRT-a „Stadion“, koja se bavi hrvatskom i najjačim europskim nogometnim ligama, i dalje se emitira u stalnom terminu ponedjeljkom u 20.05. Od nogometnih događaja izdvajamo još prijenos Svjetskog klupskog prvenstva u prosincu te FIFA The Best Awards – proglašenje najboljih nogometaša svijeta.

Uz to, rukometna Liga prvaka i dalje će biti na ekranima HRT-a. Tako ćemo gledati dvije utakmice hrvatskog predstavnika PPD Zagreba u tom natjecanju, ali i rukometašica Podravke. Ove jeseni pratit ćemo i uzbudljive košarkaške kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine. Naši NBA igrači pokušat će u jednom dijelu utakmica pomoći da se hrvatska reprezentacija plasira na to najjače svjetsko natjecanje, koje se održava u rujnu sljedeće godine. Pred nama je i bogata skijaška sezona čiji je vrhunac utrka Svjetskog kupa na Sljemenu „Snow Queen Trophy“. Ženski slalom na rasporedu je 5., a muški 6. siječnja.

Iz bogatog sportskog programa izdvajamo mečeve završnice Davis Cupa gdje je u polufinale ušla i Hrvatska.

Petak i subota navečer predviđeni su za vrhunske strane filmove kao što su „Argo“, „Put do slave“, „Kolovoz u okrugu Osage“, „Dobri momci“, „Sedmorica veličanstvenih“ i brojni drugi, a već tradicionalni  HRT-ov „Krimi petak“ donosi novu, 20. sezonu „Ubojstava u Midsomeru“ te zadnju sezonu „Endeavoura“. Odličan serijski program upotpunit će nove sezone Igre prijestoljaVikingaMilijardiDomovineCrne liste.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.