HR eko forum će se i u ovogodišnjem izdanju, kroz mnoštvo događanja, obraćati svekolikoj javnosti zainteresiranoj za aspekte zdravog življenja te poslovnim subjektima koji posluju s ekološkim proizvodima na našem tržištu – ekološkim proizvođačima, relevantnim institucijama, nevladinim udrugama i medijima.

Konferencije nastavlja tradiciju koja je tijekom protekle tri godine u Bioveginoj organizaciji polučila izuzetan interes i posjećenost te se odvijala uz podršku Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva zaštite okoliša te Hrvatske gospodarske komore.

Na Forumu će, između ostalih izlagati priznati stručnjaci poput Jadranke Boban Pejić (Biovega), Sonje Karoglan Todorović (Ecologica), Konrada Hauptfleischa(IFOAM), Marije Ševar (Savjetodavna služba), Jelene Petrov (RERASD) i drugih.

Hrvatska prati globalni trend porasta interesa potrošača za kemijski netretirano voće i povrće. Značajno raste osviještenost o važnosti konzumacije ekološke hrane, što su prepoznali distributeri koji sve češće u svoju ponudu uvrštavaju sektor tzv. “zdrave hrane“ čime preuzimaju odgovornost prema kupcima s ciljem osiguravanja provjerene kvalitete ekoproizvoda i ispravnog deklariranja. S druge je strane važno kod domaćih eko proizvođača osvijestiti potrebe kupaca, kako u pogledu traženih kultura/prerađevina, tako i standarda kvalitete, komunikacije, ambalaže i slično.

Stoga ovogodišnji HR eko forum ima fokus na standardima kvalitete, aktualnom stanju tržišta i mogućim inovacijama te primjerima dobre prakse koje će prikazati kroz izlaganja, panel, podatke s tržišta te interaktivno sudjelovanje publike.

Poseban dio HR eko foruma je posvećen primjerima dobre prakse među mladim eko proizvođačima, u području inovativnog korištenja tehnologija, komunikacije, dizajna, očuvanja gastronomsko-kulturne baštine itd. U ovom dijelu sudjeluju Alojs Jug (OPG Jug), David Pejić (Bio-Zrno), Matija Cetinić Frankos (Berry Organica).

Nastavljajući tradiciju, i ove će godine biti dodijeljena priznanja za dostignuća i doprinos razvoju hrvatskog eko tržišta. U sklopu foruma, biti će održana radionica i tržišno savjetovanje za mlade eko proizvođače s naglaskom na marketing ekoproizvoda.

Mladim proizvođačima je često najveći problem plasman proizvoda na tržištu, u čemu komunikacija i brendiranje igraju iznimno važnu ulogu. Stoga će kroz savjetovanje i praktični rad sudionici dobiti vrijedne informacije upravo iz ovog segmenta poslovanja.
Radionicu vode Zlatko Pejić, direktor Biovega grupe, Konrad Hauptfleisch, voditelj IFOAM-ove Akademije te Davor Bruketa, kreativni direktor i suvlasnik agencije Bruketa&Žinić&Grey.

Najveća poslovna konferenciju na hrvatskom tržištu ekoproizvoda, biti će održana u četvrtak (23.11.) u vijećnici Hrvatske gospodarske komore (Rooseveltov trg 2, Grad Zagreb).

Više pojedinosti na: biovega.hr/4-hr-eko-forum-novo-izdanje-najposjecenije-konferencije-o-eko-trzistu/

PROGRAM

08:00 – 8:45 Prijave sudionika

09:00 Otvaranje konferencije

09:15 – 09:30 Sprega države i tržišta u domeni eko proizvoda

Ministarstvo poljoprivrede

09:30 – 10:00 Agro – Kultura

Jadranka Boban Pejić | Biovega d.o.o.

10:00 – 10:30 Aktualni izazovi HR eko tržišta – očuvanje vrijednosti ekoproizvoda

Sonja Karoglan Todorović | Ecologica

10:30 – 11:00 Cogito Coffee break

11:00– 11:15 Dodjela priznanja HR eko foruma

11:15 – 11:45 Što ekološki poljoprivrednici moraju znati za dugoročnu proizvodnju

Marija Ševar | Savjetodavna služba

11:45 – 12:15 Kako mlade snage ekološkog pokreta mijenjaju svijet

Konrad Hauptfleisch / IFOAM Academy

12:15 – 13:15 Mladi eko proizvođači u Hrvatskoj: inovacija, komunikacija i plasman proizvoda

Alojs Jug (OPG Jug), David Pejić (Bio-Zrno), Matija Cetinić Frankos (Berry
Organica), Žana Božanić (Komiški rogač)

13:15 – 14:15 Osvježenje i networking

Komentiraj