Houses of Motovun – autentični doživljaj Istre u obnovljenim kamenim kućama iz 18. stoljeća

Motovun je odavno vrlo atraktivna i popularna turistička i gastronomska destinacija te mjesto koje teško možete zaobići kada putujete na Istarski poluotok. U starogradskoj jezgri Motovuna nalazi se čak 26 zaštićenih spomenika kulture, zbog čega se ovaj srednjovjekovni gradić nalazi na UNESCO World Heritage pristupnoj listi. Oni koji u Motovunu žele provesti nešto više vremena, smještaj mogu pronaći u samom centru grada i to u nekoliko jedinica koje su okupljene pod brendom Houses of Motovun.

Obiteljska tvrtka kojoj je na čelu Livio Lanča respektira arhitekturu i kulturno nasljeđe Motovunštine, a autohtone proizvode nude i u svom restoranu Pod Napun

Slijedeći pomno osmišljenu misiju razvoja smještajne komponente poslovanja, obiteljska tvrtka kojoj je na čelu Livio Lanča ulaže napore, respektirajući arhitekturu i kulturno nasljeđe Motovunštine, u skladu s održivim razvojem, već postojeće objekte, u okviru stoljećima unatrag određenih graditeljskih i kulturoloških gabarita, pretvara u personalizirane smještajne jedinice. Od nekoliko smještajnih jedinica svakako treba izdvojiti kuću na adresi Gradiziol 46 koja je sagrađena početkom 18. stoljeća te je razigrana na tri etaže. Vrijedi izdvojiti i apartman Casetta Melon, odnosno kamenu kućicu koja je obiteljsko nasljeđe, a stoljećima je služila kao skromna nastamba za brojnu težačku obitelj Melon. U prizemlju je najčešće bio smješten magarac – tovar, nezamjenjiva pomoć zemljoradničkoj obitelji na strmo položenim poljima i prilagođen uskim i nepristupačnim uličicama Motovuna. Osim kuća i apartmana, u sklopu Houses of Motovun može se naći i trgovina s autohtonim proizvodima i vrhunski restoran Pod Napun.

Komentiraj