HOTI: “Napravili smo veliki korak prema sporazumu sa Srbijom”

“Napravili smo veliki korak prema zaključivanju konačnog sporazuma sa Srbijom”, izjavio je večeras premijer Kosova Avdulah Hoti, koji je danas u Washingtonu započeo dvodnevne razgovore s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Hoti nije naveo mnogo detalja o sporazumu, ali je dodao kako se sutra očekuje potpisivanje onoga što je danas dogovoreno. prenio je N1.

“Neprihvatljivi sporazumi za Kosovo nikada nisu došli i neće doći iz Bijele kuće. Postigli smo veliki napredak u ekonomskoj suradnji i korak smo bliže zaključenju ovog pitanja. Jer sve što govorimo o Srbiji odnosi se na priznanje. Danas smo napravili veliki korak ka približavanju. Pitanje granica niti je postavljeno niti će ikada biti postavljeno”, rekao je Hoti, dodajući da je prištinsko izaslanstvo “u okviru principa, a sutra ćete vidjeti sporazum”.

WASHINGTON: Razgovori Srbije i Kosova fokusirani na gospodarstvo

“Tako je dogovoreno. Napravili smo veliki korak prema zaključivanju konačnog sporazuma sa Srbijom“, zaključio je Hoti.

Nakon današnjih razgovora u Washingtonu bilo je mnogo spekulacija da su Amerikanci od srpskog izaslanstva tražili priznanje Kosova, ali to je demantirao posebni izaslanik američkog predsjednika za pregovore Srbije i Kosova Richard Grenell.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je kako je zahtjev za priznanjem Kosova bio u jednom dokumentu koji je američka strana ponudila Srbiji, ali da je taj zahtjev izbačen nakon što je Vučić kazao kako to ne može prihvatiti.

Komentiraj